The relation between performance management and employee engagement
Performans yönetimi ile çalışan bağlılığı arasındaki ilişki
  1. Tez No: 848550
  2. Yazar: SUHAIR SARTEB MOHAMMED ARKAWAZI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANAN KOÇER DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: performans yönetimi, çalışan adanmışlığı, Performance Panagement, Employee Engagement
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Performans yönetimi ve çalışan adanmışlığı, organizasyonlardaki ve şirketlerdeki çalışan performansını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Performans yönetimi ve çalışan katılımı arasındaki ilişki, çalışan performansını nasıl ölçebileceğimizi ve geliştirebileceğimizi, onların iş ortamına olan entegrasyonunu artırabileceğimizi açıklar. Performans yönetimi, çalışan performansını geliştirmek ve kurumsal hedeflere ulaşmayı amaçlayan bir süreçtir. Bu, hedefler belirleme, görevleri dağıtma, performansı değerlendirme, çalışanları yönlendirme ve yeteneklerini geliştirme gibi unsurları içerir. Bu çalışma, performans yönetimi sürecine çalışan katılımını ve her aşamada çalışan katılımının ana etkenlerini içeren yeni bir yaklaşımı tanımlar. Bu çalışma, çalışan katılımı ve performans yönetiminin demografik faktörlere göre değişebileceği ve çalışan katılımı ile performans yönetimi arasında anlamlı bir ilişki bulunduğunu belirlenmiştir. Bu çalışmanın sonuçları, organizasyon içinde performans yönetimini etkileyebilecek faktörlere dair değerli görüşler sunmuştur.
Özet (Çeviri)
Performance management and employee engagement are among the most important factors affecting employee performance in organizations and companies, The relationship between performance management and employee engagement relates to how to measure and improve employee performance and enhance their integration into the work environment, performance management is a process that aims to achieve institutional goals through developing and improving employee performance, This includes setting goals , distributing tasks , evaluating performance ,directing employees and developing their capabilities, this study describe a new approach to the performance management process that includes employee engagement and the key drivers of employee engagement at each stage, This study hypothesized that Employee engagement and performance management can be varied with demographic factors, and there is a significant relationship between employee engagement and performance management. The results of this study provided valuable insights into the factors that may influence performance management within the organization.