أوضاع الأقليات الدينية في بلاد الشام في عهد صلاح الدين الأيوبي
Selahaddin Eyyubi döneminde Bilad'üş-Şâm'daki dini azınlıkların durumuları / The situation of religious minorities in the Levantduring the era of Saladin al-Ayyubi
- Tez No: 849200
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ METİN ŞERİFOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Dini Azınlıkların koşulları, Selahaddin El-Eyyubi, Levant, Haçlılar, Hoşgörü, Bir Arada Yaşama, The Conditions of Religious Minorities, Saladin Al-Ayyubi, the Levant, the Crusaders, Tolerance, Coexistence
- Yıl: 2024
- Dil: Arapça
- Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Çalışmanın konusu sosyal tarihin önemli bir konusunu ele alıyor: Selahaddin Eyyubi döneminde Levant'taki dini azınlıkların durumu. Çalışma, Eyyubi döneminde Levant'taki azınlıkların koşullarını, özellikle de Selahaddin'in genel olarak Hıristiyanlarla, keşişlerle ve liderlerle ilişkilerinde benimsediği dini hoşgörü politikasını izliyor. Özellikle mezhepler. Çalışmada ayrıca Selahaddin Eyyubi'nin azınlıklara dayattığı mali yükümlülükler de tartışılacak. Konuda Müslümanların dini azınlıklarla birlikte yaşaması ve hoşgörüsü ile dini azınlıkların İslami Haçlı çatışmasındaki konumu ele alınacak. Çalışmada ayrıca Selahaddin Eyyubi'nin hükümdarlığı döneminde sosyal azınlıkların durumu, sosyal yapı, sosyal etkileşimin boyutu ve Müslümanlar ile azınlıklar arasındaki nüfuz ve nüfuzun tezahürleri açısından ele alınacaktır. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde, Eyyubi dönemi Levant'ında azınlıkların tarım, sanayi ve ticaret alanları başta olmak üzere ekonomik hayattaki rolünün yanı sıra azınlıkların bilimsel ve kültürel hayattaki rolüne odaklanacağız. Araştırmada önemli sonuçlara ulaşıldı ve bunlardan en önemlileri şunlar oldu: Levant'taki Hıristiyanlar herhangi bir zulme maruz kalmadı veya varlıkları açısından gerçek bir tehlikeye maruz kalmadı veya Müslüman kardeşleri ve komşuları tarafından ritüellerini ve ibadetlerini yerine getirmekten alıkonulmadı. Daha doğrusu, onlar kendi ritüellerini ve ritüellerini uyguladılar ve Müslümanlar da bayramlarına ve etkinliklerine onlarla birlikte katıldılar, bu da onların dinlerini korumalarına izin verildiği anlamına geliyordu. Eyyubi devleti tarafından tüm hakları kendilerine verilmiş, huzur ve güven içinde yaşamışlardır. Dini azınlıklar da Eyyubi Sultanlığı'ndan aldıkları teşvik ve destek sonucunda tarımda uzmanlaşarak, toprak sahibi olarak, zanaat ve mesleklerle uğraşarak, bazılarında uzmanlaşarak ve tanınarak kendilerine özgü ekonomik faaliyetlerde bulundular. Selahaddin Eyyubi ve haleflerinin izlediği hoşgörü ve bir arada yaşama, bazı dini azınlık üyelerinin bazı ülkelerde kalmasına yardımcı oldu. Ülkede iyi oldukları işler. Bilim ve eğitim yaşamındaki rolleri ve katkılarının yanı sıra.
Özet (Çeviri)
The subject of the study deals with an important topic of social history, which is: the conditions of religious minorities in the Levant during the time of Saladin. The study monitors the conditions of minorities in the Levant in the Ayyubid era, especially the policy of religious tolerance that Saladin adopted in his dealings with Christians in general, the monks, and the leaders. Sects in particular. The study will also discuss the financial obligations that Saladin imposed on minorities. The topic will address the coexistence and tolerance that Muslims practiced with religious minorities, and the position of religious minorities on the Islamic Crusader conflict. The study will also discuss the conditions of social minorities in terms of social structure, extent of social interaction, and manifestations of influence and influence between Muslims and minorities during the reign of Saladin. In the third and fourth chapters, we will focus on the role of minorities in economic life, especially in the agricultural, industrial and commercial fields, as well as the role of minorities in scientific and cultural life in the Levant during the Ayyubid era. The study reached important results, the most important of which are: Christians in the Levant were not subjected to any persecution or real danger to their existence, or were prevented from practicing their rituals and worship by their Muslim brothers and neighbors. Rather, they practiced their rituals and rituals and the Muslims participated with them in their holidays and occasions, meaning they were allowed to preserve their religions. They were granted all their rights by the Ayyubid state and lived in peace and security. Religious minorities also practiced distinctive economic activity as a result of the encouragement and support they found from the Ayyubid Sultanate, as they specialized in agriculture, owned land, and practiced crafts and professions, specializing in some of them and becoming known for them. The tolerance and coexistence pursued by Saladin and his successors helped some members of religious minorities remain in some countries. The jobs they are good at in the country. As well as their role and contributions to scientific and educational life.