Akademik turizm eğitim portalı oluşturulmasına yönelik bir araştırma
A research on the creation of academic tourism education portal
- Tez No: 851629
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEDA ÖZDEMİR AKGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Tourism, Education Portal, Tourism Education Portal
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Turizm alanında yürütülen tezler, makaleler ve çok çeşitli araştırma çalışmalarını kapsayan birçok unsuru, turizm öğrencileri araştırma süreçlerinde doğru yönlendirmeler olmadan doğru bilgiye erişim noktasında problem yaşamaktadır. Buna ek turizm sektöründe profesyonel meslek eğitimi, yatırım, altyapı ve çeşitli güçlükler sebebiyle Türkiye'nin her yerinde aynı şartlarda elde edilmemektedir. Oysa turizm eğitiminde mesleki ve akademik eğitimin internet teknolojileriyle desteklenmesi turizm eğitiminde fırsat eşitliği akademik ve meslek uzmanlarını kazandırma açısından önemi oldukça büyüktür. Böylelikle bu araştırmanın amacı, turizm mesleki ve akademik eğitim portalının geliştirilmesinde genel çerçevenin belirlenmesi, örnek olay portal tasarımı ve teknik mimarisi konusunda bir öneri sunmaktır. Bu öneri, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi, eğitim kaynaklarının etkili bir şekilde sunulmasını, kariyer planlamalarını, portalın erişilebilirliğini artırmayı, öğrenci başarısını artırarak turizm sektöründeki istihdama katkı sağlamasını ve sektör çalışanlarına bilgi, beceri ve yetkinlikler kazandırmasını hedeflemektedir. Bu araştırma, turizm meslek ve akademik eğitiminde kullanılmak üzere öğrenciler için turizm alanına özgü internet tabanlı bir internet portalının tasarımı ve uygulanmasına yöneliktir. Araştırmada HTML ve CSS web tasarım yazılım dilleri kullanılarak portal haritası oluşturulmuştur. Elde edilen sonuçlara göre portal aracılığıyla öğrenciler hızlı ve kolay erişim ve paylaşım sağlamakta, kişiselleştirilmiş deneyimler yaşamakta, interaktif bilgiye ulaşmakta, eğitim noktasında doğru kararlar almada yol gösterici olmaktadır.
Özet (Çeviri)
Students in the field of tourism face challenges in accessing accurate information during their research processes, as there is a lack of proper guidance for theses, articles, and various research studies in the tourism sector. Additionally, uniformity in professional vocational training, investment, infrastructure, and various difficulties is not achieved nationwide due to factors such as the diverse nature of the tourism industry. However, integrating internet technologies into vocational and academic education in tourism is crucial for ensuring equal opportunities and producing both academic and industry experts. The aim of this research is to outline the general framework, propose a design, and suggest the technical architecture for the development of a tourism vocational and academic education with a case study focusing on portal design. This proposal seeks to enhance user experience, effectively deliver educational resources, improve career planning, increase the accessibility of the portal, contribute to student success, and equip industry professionals with knowledge, skills, and competencies, ultimately making a positive impact on employment in the tourism sector. The focus of this research is on designing and implementing an internet-based portal tailored for students in tourism for vocational and academic education. Using HTML and CSS web design programming languages, a portal map has been created in the research. According to the results obtained, the portal facilitates quick and easy access and sharing of information for students, providing personalized experiences, access to interactive information, and guiding them in making informed decisions about their education.