Zonguldak ve yöresinde tüketilen yerel bal örneklerinin kimyasal analizleri bakımından incelenmesi
Chemical analyses of the honey samples consumed in Zonguldak
  1. Tez No: 85187
  2. Yazar: ATİLLA KAYINOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAKİ HAZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Bal Analizleri, Invert Şeker, Polen, Sakkaroz, Asitlik, Ticari Glikoz, Honey Analyses, Invert sugar, Polen, Saccharose, Acidity, Commercial Glucose
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
ÖZET Yüksek Lisan Tezi ZONGULDAK VE YÖRESİNDE TÜKETİLEN YEREL BAL ÖRNEKLERİNİN KİMYASAL ANALİZLERİ BAKIMINDAN İNCELENMESİ Atilla KAYINOVA Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof.Dr. Baki HAZER Eylül 1999,32 sayfa. Zonguldak ili çevresinde üretilip, tüketilen bal örneklerinden 10 ayrı örnek toplanmıştır. Toplanan bu örneklere polen, nem, asitlik, invert şeker, sakkaroz, ticari glikoz analizleri yapılarak kalite kriterleri araştırılmıştır. Çizelge 2' de verilen analiz sonuçlarına göre; örneklerin asitlik ve rutubet bulguları standartların üzerine çıkmamıştır. Ancak, sakkaroz ve invert şeker bulguları standartlara göre farklılık göstermektedir. KT-9 örneğinde zehirli polen gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis CHEMICAL ANALYSES OF THE HONEY SAMPLES CONSUMED EV ZONGULDAK Atilla KAYINOVA Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry Thesis Advisor: Prof. Dr. Baki HAZER September 1999, 32 pages 10 different honey samples that consumed and produced around the city of Zonguldak have been collected. Humidity, acidity, polen, invert sugar, saccharose commercial glucose analyses were done in order to investigate the quality criteria of these collected samples. According to the results of analyses given in Table-2; the acidity and humidity results of samples have not been found over standards. However saccharose and invert sugar results have been found different according to the standards. Poisonous polen has been observed for KT-9 sample.