A Survey on personal computer applications in industrial design process
Endüstri ürünleri tasarımı sürecinde kişisel bilgisayar uygulamalarına genel bir bakış
  1. Tez No: 85216
  2. Yazar: A. CAN AYSAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. CAN ÖZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar, endüstri ürünleri tasarımı süreçleri, tasarım yazılımları, bilgisayar destekli tasarım. ıı, Computers, industrial design methods, design software, computer aided design
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstriyel Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 208
Özet
oz Bu tezde, bilgisayar destekli tasarım sistemleri, endüstri ürünleri tasarımcısının bakış açısına göre incelenmiştir. Çalışma, endüstri ürünleri tasarımı süreçlerini, bilgisayar destekli tasarım sistemlerini ve bunların bütünleşme esaslarını kapsamaktadır. Teknik konular, günümüz yazılım ve donanım teknolojilerini kapsayacak şekilde, öncelikli olarak ele alınmıştır. Yoğun teknik bilgiler, güncel örneklemeler ve grafiklerle desteklenerek açıklanmaya çalışılmıştır. Önde gelen bazı tasarım yazılımları -elde edilebilirliklerine bağlı olarak- bireysel kullanım ve literatür araştırmaları ile incelenmiştir. Son olarak, tüm bu bilgileri kapsayacak şekilde, bir 17" LCD bilgisayar monitörü tasarımı yapılmış, ve bu projenin gerçekleştirilmesinde iki ve üç boyutlu çizim programlan kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis, computer aided design systems are studied from the industrial designer's point of view. The study includes industrial design processes, computer aided design systems and the integration aspects. The technical issues are priorly studied, including current hardware and software technologies. The pure technical concepts are tried to be supported with real-world examples and graphics. Several important design software are examined, whether by personal practice or by literature research, depending on the availability of the software. Finally, the thesis include a case study, a 17" LCD computer monitor designed with a set of graphic programs including two-dimensional and three-dimensional packages.