Democracy and economic growth in Sub-Saharan Africa: The case of Cameroon
Saha Altı Afrika'da demokrasi ve ekonomik büyüme: Kamerun örneği
- Tez No: 852859
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN ÖMER TUNCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Cinsiyet eşitliği, İGE, GSYİH, Demokrasi, Ekonomik büyüme, Gender equality, Human development index, Gross domestic product, Democracy, Economic growth
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu araştırma, Sahra Altı Afrika'da demokrasi ve ekonomik büyümenin engizisyonunu hicvediyor. Kamerun tek vaka çalışmasına tabi tutulmuştur. Çalışma, demokrasi ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkideki tutarsızlığı ortaya çıkarmak için ampirik analizi kullanır. Bu nedenle, bu çalışmanın ana amacı üç ana ilgi etrafında toplanmaktadır. Birincisi, Kamerun'un demokratik bir ülke olup olmadığını tespit etmek, ikincisi, Kamerun'da demokrasi ile ekonomik büyüme arasında bir ilişki olup olmadığını ve varsa bu ilişkinin doğasının ne olduğunu araştırmak. Bu ampirik çalışmadan çıkarılan ana sonuç, Kamerun'da demokrasi ve ekonomik büyüme arasında çok zayıf bir ilişki olduğu gerçeğine dayanmaktadır; bu, ülkenin birkaç Sahra Altı Afrika ülkesinden biri gibi göründüğü için arzulanan çok şey bırakan bir sonuçtur. aşırı bir siyasi istikrar ve bol doğal kaynak akışının tadını çıkardı.
Özet (Çeviri)
This research lampoons the inquisition of democracy and economic growth in Sub-Saharan Africa. It is subjected to a single case study-Cameroon. The study uses empirical analysis to manifest inconsistency on the relationship between democracy and economic growth. The key purpose of this study therefore centers within three main interests. First, to establish whether or not Cameroon is a democratic country second, investigate if there is a correlation or causation between democracy and economic growth in Cameroon and what the nature of such correlation is . The main outcome drawn from this empirical study rests on the fact that there is a very weak relationship between democracy and economic growth in Cameroon, an outcome which leaves much to be desired as the country seems to be one of the few Sub Saharan African countries that has enjoyed an over flow of political stability and abundant natural resources.