The moderating impact of social media marketing activities in brand loyalty and consumer purchase decision
Sosyal medya pazarlama faaliyetlerinin marka sadakati ve tüketici satın alma kararı üzerindeki düzenleyici etkisi
- Tez No: 852978
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ESİN YÜCEL KARAMUSTAFA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Marketing, Social Media, Marketing Activities, Brand Loyalty, Purchase Decision, Brand Perception
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Sosyal medya, geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla müşterilerin daha fazla ilgisini çeken modern bir pazarlama yöntemidir. Sosyal medya pazarlama yöntemlerini değiştiriyor ve müşterilere daha fazla fırsat sunuyor. Müşteriler markayla bağ kurma fırsatı yakalarken, marka da hedef müşterileriyle iletişim kurarak ürün ve hizmetlerini tanıtıyor. Sosyal medya pazarlaması karşılıklı iletişimi içerir. Sosyal medya pazarlaması, pazardaki diğer mecralarla karşılaştırıldığında müşterilerin zihinlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Sosyal medya, işletmelerin satışları sürdürmesi ve katılımı artırması için teknolojik temeli temsil eder. Sosyal medya pazarlaması, müşterilerin ürünlerle ilgili yorumları ve incelemeleri okumasına olanak tanıyarak ürün satışlarını artırır. Çalışmanın öncelikli amacı sosyal medya pazarlamasının marka sadakati ve tüketici satın alma kararları üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Araştırma, nicel verilerden ve istatistiksel araçların kullanımından yararlanılarak gerçekleştirilmektedir. Sonuçlar ve bunların yorumlanması buna göre yapılmıştır. Toplam 100 geçerli yanıtın yer aldığı araştırmada yaş, cinsiyet, medeni durum ve iş durumuna ilişkin değişkenlerde herhangi bir kayıp değer bulunmuyor. Araştırmanın sonuçları, güvenin marka sadakatini geliştirmede ve müşteri satın alma kararlarında kritik bir bileşen olduğunu göstermektedir. Araştırmanın bulguları sosyal medyanın satın alma kararı verme ve marka bağlılığı üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olduğu yönündedir. farklı değerlere dayanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Social media is a modern way of marketing that attracts more attention from customers as compared to traditional modes of marketing. Social media alters the modes of marketing and presents more opportunities to customers. Customers get the opportunity to connect with the brand and the brand also gets communicates with its target customers and presents its goods and services. Social media marketing involves reciprocal communication. Social media marketing influences the minds of the customers greatly as compared to other mediums of the market. Social media represents the technological basis for businesses to maintain sales and enhance engagement. Social media marketing enhances the sales of products by allowing customers to read the comments and reviews of the products. The study's primary goal is to investigate the effects of social media marketing on brand loyalty and consumer purchasing decisions. The research is carried out from the quantitative data and the utilization of statistical tools. The outcomes and their interpretation have been done accordingly. The survey's results show a total of 100 valid responses, and the variables relating to age, gender, marital status, and job status did not have any missing values. The results of the research show that trust is a critical component of developing brand loyalty and customer purchase decisions. The findings of the study are that social media has a greater impact on making purchase decisions and brand loyalty based on different values.