Schiff bazı sentezinde template etki
Template effect in synthesizes of schiff bases
- Tez No: 85358
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TÜMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Template etki, vic-dioksim, makrosiklik kompleks, Template effect, vic-dioxime, macrocyclic complex. n
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ SCHIFF BAZI SENTEZİNDE TEMPLATE ETKİ Alper Tolga ÇOLAK KSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYA ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Mehmet TÜMER Yd: 1999 Sayfa:57 Jüri Bu çalışmada iki adet Schiff bazı esaslı; dikloro-cli[(o-arninofenil)-2,6- (diasetilimino)] piridin nikel(II) dihidrat, {[Ni(DAP)Cl2].2H20} ve dikloro di[(o- ammofenil)-l52-ftaldialdimiıı] nikel(II) trihidrat, {[Ni(FDA)Cl2].3H20} sentezlenmiştir. Daha sonra (E,E)-diklorglioksim ile yukarıdaki bileşiklerin reaksiyonundan Ni(DAP- Oks) ve Ni(FDA-Oks) kompleksleri elde edilmiştir. Bu iki oksim bileşiğinin Ni(U), Cu(II), Cd(II), Co(TI), Zn(Tl) geçiş metallerinin tuzlan ile vic-dioksim kompleksleri sentezlenmiştir. Tüm bileşiklerin yapıları elementel analiz FT-IR, UV-Vis, mağnetik süsseptibilite ve iletkenlik verileri ile karakterize edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS TEMPLATE EFFECT IN SYNTHESIZES OF SCHIFF BASES Alper Tolga ÇOLAK DEPARTMENT OF CHEMISTRY INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Mehmet TÜMER Year: 1999 pages:57 Jury In this study, diMoro-dl[(o-aminoferdl)-2,6-(diasetÜiırıino)] piridin nikel(U) dihidrat, { rNi(DAP)Cl2]2H20} and dikloro di[(o-ammofenüH,2-Mdialdimin] nikel(U) trihidrat, { [Ni(PDA)Cl2]3H20} which they have two Schiff base moiety have been synthesized. And then, the Ni(DAP-ox) and Ni(PDA-ox) complexes have been obtained from the reaction of the (E,E)-dichloroglyoxime with the above compounds. The Ni(II), Cu(U), Cd(JJ), Co(II) Zn(JJ), transition metal complexes these oxime compounds have been synthesized and characterized by elemental analysis, FT-IR, electronic spectra, magnetic susceptibility and molar conductance data.