Analyzing Kishotenketsu storytelling efficiency in non-dialogue games
Diyalogsuz oyunlarda Kishotenketsu hikaye anlatımının etkisinin analizi
  1. Tez No: 854565
  2. Yazar: TUĞÇE ERMAN ALFAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜVEN ÇATAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kishotenketsu, Hikaye Anlatı Yapıları, Diyalogsuz Oyunlar, Bölüm Tasarımı, Dört Aşama Yapısı, Kishotenketsu, Storytelling Structure, Non-dialogue Games, Level Design, Four-act Structure
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dijital Oyun Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Kishotenketsu bir yüzyıllardır uzak doğuda kullanılan bir hikaye anlatım yapısıdır. Uzakdoğu geleneksel anlatılarında kullanılmasıyla bilinse de, batı medyasında nadiren rastlanmaktadır. Bu çalışma hikaye anlatı ögelerini, Kishotenketsu'nun nereye konumlandırılabileceğine ve video oyunlarına daha çok odaklanarak farklı kullanım tarzlarını analizini bulundurmaktadır. Bu çalışma diyalogsuz oyunlarda Kishotenketsu kullanımımın yeterliliğini ve etkisini farklı yollardaki uygulamaları araştırarak keşfetmeyi amaçlar.
Özet (Çeviri)
Kishotenketsu is a storytelling structure that has been used in East Asian culture for centuries in multiple mediums. And recently, its applications reached to video games, and it resulted with a different experience for the player. This study aims to explore the uses of Kishotenketsu storytelling structure in games especially non-dialogue games, by understanding storytelling elements, learning Kishotenketsu place in these elements, how Kishotenketsu was used in different mediums, how it can be applied in video games, and evaluate its efficiency in delivering the story in non-dialogue games.