Batı Afrika bölgesinin güvenlik politikaları ve silahlanma süreci
The security policies and armament process of the West African region
  1. Tez No: 854880
  2. Yazar: MOHAMMED SEKOU SESAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT ERSİN ORALLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Güvenlik, Barış, Silahlanma, ECOWAS, Batı Afrika, Afrika, Security, Peace, Armament, ECOWAS, West Africa, Africa
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ortadoğu ve Afrika Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Sömürgecilik döneminden sonra özellikle 1960'lı yılların sonlarında güvenlik sorunlar, Batı Afrika'da sekteye uğramıştır. Bu çalışmada, Batı Afrika'daki güvenlik ve savunmanın temel zorluklarını araştırıp bölgede bulunan on altı devletin yürüttüğü güvenlik politikalarını incelenmesi söz konusu olacaktır. Çalışma, Batı Afrika'nın güvenlik politikalarını belirlenmesinde ekonomik topluluğu olan ama güvenlik örgütü gibi çalışan Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) bölgede istikrar ve güvenlik sağlanmasında kararlarını inceleyecektir. Çalışma, ECOWAS'ın ortak güvenlik ve barışı sağlamak için neden bölgesel koalisyon vizyonunu gerçekleştiremediği sorunlarını analiz etmektedir. Araştırma ayrıca fonksiyonel güvenlik politikalarının yokluğunun bölgedeki silahlanma sürecini nasıl etkilediğini inceleyecektir.
Özet (Çeviri)
After the colonial era, especially in the late 1960s, security challenges faltered in West Africa. This study will explore the main challenges of security and defense in West Africa and examine the security policies of the sixteen states within the region. The study will examine the decisions of the Economic Community of West African States (ECOWAS), which is an economic community but works as a security organization in determining West Africa's security policies, ensuring stability and security in the region. The study also analyzes the reason why ECOWAS has failed to accomplish its vision of a regional coalition for security policies and peace. The research will also examine how the absence of functional security policies has affected the armament process in the region.