Consumer attitudes towards vintage clothing
Tüketicinin vintage giyime yönelik tutumları
  1. Tez No: 855583
  2. Yazar: KAOUTAR ISMAILI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. PERRAN AKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası Ticaret, International Trade
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Tutumları, Vintage Giyim, Nostalji, Özgünlük, Sürdürülebilirlik, Consumer Attitudes, Vintage Clothing, Nostalgia, Uniqueness, Sustainability
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Vintage giyime ilişkin tüketici tutumları dünya çapında önemli ve sürekli bir konudur. Bu özet, müşteri tutumlarını ve vintage giyim algılarını yönlendiren değişkenleri inceleyen çeşitli perspektiflere dalmaktadır. Vintage kıyafetlere olan ilginin artması, son yıllarda ulusal sınırları aşarak sürdürülebilirlik, moda benzersizliği ve tarih duygusuyla etkileşime giren kültürel bir trend olarak ortaya çıktı. Bu çalışma, tüketicileri vintage kıyafetleri benimsemeye iten temel değişkenleri açıklığa kavuşturmak için çeşitli bölgelerden elde edilen bulguları birleştiriyor. Ankete dayalı bir yöntem ve SPSS analizi kullanan bu çalışma, nostalji, sosyal medya etkisi, benzersizlik, kalite, fiyatlandırma ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çok sayıda faktöre göre vintage giyime ilişkin tüketici tutumlarını analiz ediyor. Bu çalışma, anket verilerinin SPSS analizini kullanarak, vintage giyime ilişkin tüketici tutumlarını etkileyen karmaşık yapıları derinlemesine incelemektedir. Küresel moda sahnesinde tercihleri etkileyen çok sayıda unsurun altını çizerek, farklı faktörlerin bu alandaki müşteri tercihi üzerindeki önemli etkisini ortaya koyuyor.
Özet (Çeviri)
Consumer attitudes regarding vintage apparel are an important and constant topic on a worldwide scale. This abstract dives into several perspectives examining the variables driving customer attitudes and perceptions of vintage clothing. The rise of interest in vintage clothes has crossed national boundaries in recent years, appearing as a cultural trend that interacts with sustainability, fashion uniqueness, and a sense of history. This study combines findings from various regions to clarify the key variables driving consumers to embrace vintage clothing. Using a questionnaire-based method and SPSS analysis, this study analyzes consumer attitudes regarding vintage apparel across numerous factors, including nostalgia, social media effect, uniqueness, quality, pricing, and sustainability. This study dives into the complex structures that influence consumer attitudes regarding vintage clothing using SPSS analysis of questionnaire data. It highlights the numerous aspects affecting preferences in the global fashion scene, demonstrating the important impact of different factors on customer preference in this field.