Greenwashing in Istanbul: Effects of greenwashing on Migros' customer attitudes and beliefs toward green consumption
İstanbul'da yeşil yıkama: Yeşil yıkamanın Migros'a etkilerimüşterilerin yeşil tüketime yönelik tutum ve inançları
  1. Tez No: 856023
  2. Yazar: EYA HERMASSI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİBEL DEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Davranişi, Yeşil Pazarlama, Yeşil Yikama, Consumer behavior, Green Marketing, Greenwashing
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu araştırma, İstanbul'un önde gelen perakendecilerinden Migros'a odaklanarak Türkiye'deki perakende sektöründe yeşil göz boyama olgusunu incelemekte ve Migros'un kamuoyuna tanıttığı çevresel değerler ile özellikle plastik atık yönetimi alanındaki gerçek sürdürülebilirlik eylemleri arasında önemli bir boşluk olduğunu ortaya koymaktadır. Planlı Davranış Teorisi (TPB) bu çalışmada, İstanbul'un çok yönlü pazar ortamında yeşil aklamanın tüketici algıları ve yeşil tüketimle ilgili davranışlar üzerindeki etkilerini araştırmak için kullanılmıştır. Araştırma, bu ayrışmayı inceleyerek ve tüketiciler üzerindeki etkisine dalarak, perakende sektöründe yeşil yıkamanın tüketici davranışları, tutumları ve inançları üzerindeki sonuçları hakkında daha derin bilgiler sağlamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The present research investigates the phenomenon of greenwashing in Turkey's retail sector, focusing on Migros, a prominent retailer in Istanbul.It reveals a significant gap between Migros' publicly promoted environmental values and its actual sustainability actions, particularly in the area of plastic waste management. The Theory of Planned Behavior (TPB) is used in this study to investigate the effects of greenwashing on consumer perceptions and behaviors related to green consumption in Istanbul's multifaceted market environment. The research aims to provide deeper insights into the consequences of greenwashing on consumer behavior, attitudes, and beliefs in the retail industry by examining this disjunction and diving into its influence on consumers.