Yinelemeli grafların komşu bütünlüğü
The Neigbour-integrity of recursive graphs
- Tez No: 85618
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PINAR DÜNDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Graf Teorisi, Ağ Bağlayıcılığı, Ağ Kararlılığı ve Ağ Zedelenebilirliği, Graph Theory, Network Connectivity, Network Stability and Network Vulnerability
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
V ÖZET YİNELEMELİ GRAFLARIN KOMŞU BÜTÜNLÜĞÜ ÖZTÜRK,Nesibe Nuray Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi :Yrd. Doç. Dr. Pınar DÜNDAR Eylül 1999,41 sayfa Günümüzde kablo kesintileri, tepe bozulmaları, yazılım hataları veya donanım başarısızlıkları ve iletişim başarısızlıkları; uzun süreler için servis kesintilerine sebep olur. Bir iletişim ağında zedelenebilirlik; ağın bazı merkezlerinin bozulması veya iletişim hatlarının kopmasından sonra iletişimin kesilene kadar ağın dayanma gücünü ölçer. Eğer bir G graf ını bir ağın modeli olarak düşünürsek, bir grafm komşu bütünlüğünde, herhangi bir tepenin tahribinin onun komşu tepelerini de etkilediği düşünülür. G' nin yinelemeli grafı olan G' grafı, iletişim ağlarının tasarımı ve moleküler yapıların temsili için kullanılır veyinelemeli graflarla onların graf işlemleri ile elde edilen bazı bileşenlerinin komşu bütünlüğü bu çalışmanın temelini oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE NEIGHBOR INTEGRITY OF RECURSIVE GRAPHS ÖZTÜRK, Nesibe Nuray MSc Ma t hematic Department Supervisor : Yrd. Doç. Dr - Pınar DÜNDAR September 1999, 41 pages Today cable cuts, node interruptions, software errors or hardware failures and transmission failure at various points can cause to interrupt services for long periods of time. In a communication network, the vulnerability measures the resistance of the network to disrupt the operation after the failure of certain stations or communication links. If we think of a graph G as modeling a network, the neighbor-integrity of a graph is a one measure of graph vulnerability. In the neighbor-integrity, it is considered that any vertex failure effects its neighbor vertices.The recursive graph G' of G is used to design communication networks and to represent molecular structure and we show neighbor-integrities among recursive graphs and some of its compounds which are obtained by graph operations.