Satsuma mandarinlerinde tuzluluğun renk maddeleri üzerine etkileri
Effect of salinity on pigmentation of satsuma mandarin fruits
- Tez No: 85660
- Danışmanlar: PROF. DR. UYGUN AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Satsuma, mandarin, tuzluluk, pigment, klorofil, karotenoid, Satsuma, mandarin, salinity, pigment, chlorophyll, carotenoid
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET SATSUMA MANDARİNLERİNDE TUZLULUĞUN RENK MADDELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ ÜNVER,Başak Yüksek Lisans Tezi, Bahçe Bitkileri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Uygun Aksoy 24-Haziran-1999, 89 sayfa Bu araştırma Gümüldür Büyükalan bölgesindeki mandarin bahçelerinde tuzluluğun meyve kabuğu ve etinde bulunan renk maddeleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede denizden karaya doğru farklı tuzluluk koşullarına sahip 4 bahçe seçilerek, hasat öncesi ve hasat olgunluğu dönemlerinde her bahçeden normal ve tip dışı meyve örnekleri alınmıştır. Meyve örneklerinde ortalama ağırlık ile toplam suda erir kurumadde, asitlik, klorofil (a, b ve toplam) ve karotenoid miktarları kimyasal analizlerle belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT EFFECT OF SALINITY ON PIGMENTATION OF SATSUMA MANDARIN FRUITS ÜNVER, Başak MSc. in Agriculture Eng. Supervisor: Prof. Dr. Uygun Aksoy 24th- June-1 999, 89 pages The aim of this researchwork is to determine the effect of salinity on fruit peel and flesh pigments, in Satsuma orchards in Gümüldür- Büyükalan (İzmir-TURKEY) region. The research is carried out in 4 orchards, which were chosen according to their proximity to the sealine. At pre-harvest and optimum harvest stages, samples were taken from normal and abnormal fruits on the trees. Average fruit weight was measured and total soluble solids, titratable acitidy as citric asid was analyzed in the fruit juice and total chlorophyll, chlorophyll a and b and carotenoid analysis were carried out on fruit peel and samples.