Kemalpaşa ve civarındaki bazı sanayi tesislerinin arıtılmış atık sularının su kalitesi yönünden karşılaştırılması ve su ürünleri yetiştiriciliğinde kullanılabilirliği
Investigation and comparison of the quality of purificated waste water from yeast and soft drink industries of Kemalpaşa region for their potential use in aquaculturu industry
  1. Tez No: 85697
  2. Yazar: NECAT İNCE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZDEMİR EGEMEN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Anaerobik, Aerobik Arıtma, Önemli Kirletici Atıksu Kaynağı, Su Kalitesi, Aneorobic-aerobic treatment Industrial waste water, Water quality
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET KEMALPAŞA VE CİVARINDAKİ BAZI SANAYİ TESİSLERİNİN ARITILMIŞ ATIK SULARININ SU KALİTESİ YÖNÜNDEN KARŞILAŞTIRILMASI VE SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ İNCE, Necat Doktora Tezi; Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi; Prof. Dr. Özdemir EGEMEN Şubat 1999, 57 sayfa Bu tez çalışmasında atıksu debisi bakımından önemli kirletici atıksu kaynağı durumunda olan Gıda Sektörüne ait Maya Sanayi ile İçki Sektörüne (Alkolsüz içkiler) ait Meşrubat Sanayii atıksularının Maya Sanayii için Anaerobik + Aerobik, Meşrubat sanayii için Kimyasal + Biyolojik arıtma sistemleri ile arıtılmasından sonra çıkan suyun su kalitesi yönünden kirlilik parametreleri ile karşılaştırmalı olarak incelenerek, arıtılmış atık suların Su Ürünleri yetiştiriciliğinde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgulardan her iki sektör için arıtılmış atıksuların Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde kullanılabileceğini ve arıtılmış atıksuların bu şekilde değerlendirilmesi ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı açıktır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT INVESTIGATION AND COMPARISON OF THE QUALITY OF PURIFICATED WASTE WATER FROM YEAST AND SOFT DRINK INDUSTRIES OF KEMALPAŞA REGION FOR THEIR POTENTIAL USE IN AQUACULTURE INDUSTRY İNCE, Necat Ph.D.in Aquaculture Department Supervisor : Prof. Dr. Özdemir EGEMEN February 1999, 57 pages This study investigates and compares the quality of the treate waste water from yeast and drink industries from Kemalpaşa region for their potential use in aquaculture industry. The results indicate that the treated waste water from above mentioned industries can be used in aquaculture and so can contribute the economic development of the area.