Determining factors affecting customer satisfaction towards mobile banking service in mogadishu-somalia
Mogadişu'da mobil bankacılık hizmetine yönelik müşteri memnuniyetini etkileyen faktörlerin belirlenmesi
- Tez No: 857130
- Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. AYLİN ERDOĞDU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Mobile banking, customer satisfaction, security, trust, ease of use, usefulness, Mobil bankacılık, müşteri memnuniyeti, güven, güvenlik, kullanım kolaylığı, kullanışlılık
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Financial institutions are currently engaged in a fierce competition with one another in order to grow their market share of profits. Banks are one of these institutions that have made a significant transition away from the branch banking model and toward the branchless banking model. The goal of this study was to determine the factors that have an impact on the degree to which a customer in Mogadishu is satisfied with the mobile banking services they have received. A total of 323 mobile banking customers from Salaam Somali and Premier banks took part in the research project, which consisted of administering a questionnaire that had five different measuring scales in order to gauge the customers' opinions on mobile banking. The research showed that consumers saw mobile banking as effective, helpful, and simple to use; yet, their degrees of confidence in the safety of mobile banking varied widely. Trust was highlighted in light of the fact that it plays a significant role in overall level of happiness that customers have with mobile banking services. According to what was discovered in the research, mobile banking service providers should prioritize the following: making their apps easier to use and more useful; strengthening their security measures; building trust through transparent communication; prioritizing responsive customer support; and continuously monitoring and improving their services. Mobile banking service providers have the opportunity to increase customer happiness, cultivate trust, and position themselves as platforms that are dependable and safe for conducting financial transactions by putting these ideas into effect.
Özet (Çeviri)
daha sonra doldurulacaktırFinansal kuruluşlar, kâr pazar paylarını artırmak için şu anda birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içindedirler. Şube bankacılığı modelinden şubesiz bankacılık modeline önemli bir geçiş yapan bu kurumlardan biri de bankalardır. Bu araştırmanın amacı, Mogadişu'da bir müşterinin mobil bankacılık hizmetlerinden memnuniyet düzeyini etkileyen unsurları belirlemekti. Müşterilerin mobil bankacılık hakkındaki görüşlerini ölçmek için beş farklı ölçüm skalasına sahip bir anketin uygulanmasından oluşan araştırma projesine Salaam Somali ve Premier bankalarından toplam 323 mobil bankacılık müşterisi katılmıştır. Araştırma, tüketicilerin mobil bankacılığı etkili, yararlı ve kullanımı basit olarak gördüklerini gösterdi; yine de, mobil bankacılığın güvenliğine olan güven dereceleri büyük farklılıklar gösteriyordu. Güven, müşterilerin mobil bankacılık hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesinde kilit bir bileşen olarak vurgulanmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, mobil bankacılık hizmet sağlayıcılarının uygulamalarını daha kolay kullanılabilir ve kullanışlı hale getirmeleri; güvenlik önlemlerini güçlendirmek; şeffaf iletişim yoluyla güven oluşturmak; duyarlı müşteri desteğine öncelik vermek; ve hizmetlerini sürekli olarak izlemek ve geliştirm Mobil bankacılık hizmet sağlayıcıları, bu fikirleri hayata geçirerek müşteri mutluluğunu artırma, güven oluşturma ve finansal işlemler için güvenilir ve güvenli platformlar olarak kendilerini konumlandırma fırsatına sahiptirek gerekmektedir.