Üniversitelerde kurumsal imaj: Batman Üniversitesi örneği
Corporate image in universities: The case of Batman University
  1. Tez No: 857959
  2. Yazar: NURULLAH ŞAŞMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERDAR ERCİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İmaj, Kurumsal İmaj, Halkla İlişkiler, Batman Üniversitesi, Image, Corporate Image, Public Relations, Batman University
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma, kurumsal imajın bir kuruluş için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Üniversitenin kurumsal imajı, öğrenciler, akademisyenler, mezunlar, iş dünyası ve diğer dış paydaşlar için son derece önemli bir rol oynamaktadır. Öğrenciler için üniversitenin imajı, eğitim kalitesi, kampüs olanakları, sosyal etkinlikler ve mezuniyet sonrası istihdam fırsatlarına dair önemli ipuçları sunmaktadır. Özellikle üniversiteler, bu kurumsal imajı oluştururken öğrencilerin, akademisyenlerin, mezunların ve diğer paydaşların algılarını dikkate almalıdır. Bu algılar, bir üniversitenin tercih edilirliğini, akademik başarısını ve endüstri ile olan ilişkilerini doğrudan etkilemektedir. Bu çalışma, Batman Üniversitesi örneği üzerinden kurumsal imajın nasıl ölçüldüğünü ve değerlendirildiğini göstermektedir. Elde edilen sonuçlar, üniversitenin mevcut durumunu ve potansiyel gelişim alanlarını belirlemek için kullanılabilecek bilgiler sunmaktadır. Araştırma, Batman Üniversitesi'nin öğrenciler tarafından orta düzeyde bir kurumsal imaja sahip olduğunu göstermektedir. Özellikle sosyal-kültürel faaliyetlerdeki yetersizliklerin giderilmesi, öğrenci memnuniyetinin artırılması ve kurumsal iletişimin daha etkili bir şekilde yönetilmesi, kurumsal imajın güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır. Bu sonuçlar, üniversitenin kurumsal imaj çalışmalarına daha fazla önem vermesi gerektiğini vurgulamaktadır. Batman Üniversitesi'nin kurumsal imajı, öğrenci algısı açısından değerlendirildiğinde önemli bazı iyileştirmelere ihtiyaç duymaktadır. Bu imajın güçlendirilmesi, üniversitenin rekabetçiliğini artırdığı gibi daha fazla öğrenci ve akademisyenin ilgisini çekmesine katkı bulunacak ve endüstri ile olan ilişkileri güçlendirecektir.
Özet (Çeviri)
This study emphasizes the significance of corporate image for an organization. The corporate image of a university plays a crucial role for students, academicians, alumni, the business world, and other external stakeholders. For students, the image of a university provides important clues about the quality of education, campus facilities, social activities, and post-graduation employment opportunities. Especially, universities should take into account the perceptions of students, academicians, alumni, and other stakeholders while building this corporate image. These perceptions directly affect a university's attractiveness, academic success, and relations with the industry. This study demonstrates how corporate image is measured and evaluated using the example of Batman University. The results offer insights that can be used to determine the current state and potential areas for improvement of the university. The research indicates that Batman University has a moderate corporate image among students. Particularly, addressing deficiencies in social and cultural activities, increasing student satisfaction, and managing corporate communication more effectively will contribute to enhancing the corporate image. These findings underscore the importance of the university placing greater emphasis on corporate image efforts. In conclusion, Batman University needs some significant improvements in terms of its corporate image as perceived by students. Strengthening this image will not only enhance the university's competitiveness but also attract more students and academicians while bolstering its relationships with the industry.