Λsβι-açık kümeler ve λsβι-kapalı kümeler için ters sürekli fonksiyonlar
Λsβι-open sets and contra continuous functions for λsβι–closed sets
  1. Tez No: 860752
  2. Yazar: SEYFETTİN FİDAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYNUR KESKİN KAYMAKCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: strongβ-I-açık küme, λsβΙ -küme, λsβΙ -kapalı küme, λsβΙ açık küme, λsβΙ -sürekli fonksiyon, λsβΙ -ters sürekli fonksiyonlar, strong β-I-open set, λsβΙ -set, λsβΙ -closed set, λsβΙ -open set, λsβΙcontinuous function, λsβΙ -contra continuous functions
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
Tez üç bölümden oluşmaktadır. İlk kısmında; tezde çok kullanacağımız λ- küme, λ- kapalı küme, λ- açık küme tanımları verilerek, teoremler ele alınacaktır. İkinci kısımda; topolojik uzaydan zayıf olan ideal topolojik uzay kavramı incelenecektir, bu uzaydaki tanımlar, ilgili teoremler verilecektir. Tezimizin son kısmında; öncelikle λsβΙ -kapalı kümelerin tümleyeni olarak [23]'de tanımı verilen λsβΙ-açık kümeleri inceleyeceğiz. Daha sonra; λsβΙ-açık kümeler için ters süreklilik çeşitlerini tanımlayarak, özelliklerini ve karakterizasyonlarını, strong β-I-T2 ayrışımı ile birlikte vereceğiz. Son olarak; literatürdeki açık, I-açık ve semi-I-açık kümelerle ilgili ters süreklilik çeşitleri ile bunları karşılaştıracağız. Bazı sürekli fonksiyonlarla aralarındaki ilişkileri içeren bir diagram vereceğiz.
Özet (Çeviri)
We will present our thesis in three parts. First stage of the thesis, some definitions such as λ-set, λ-closed set, λ-open set and related theorems that we will use frequently through out the thesis will be examined.Later, the concept of ideal topological space, which is weaker than topological space, will be recalled and definitions and theorems will be examined. In the final stage of thethesis; firstly, we will investigate the image of λsβΙ-open sets whose definition is given [23] as complement of λsβΙ -closed sets. Then defining category of contra continuity for λsβΙ-closed sets we will give properties and characterizations of them. Several characteristics will be studied. Also, strong β-I-T2with seperation axiom. Finally, we will compare to category of contra continuity which are related to open, I-open and semi-I-open sets with them. We will give a diagram which is consist of relations of among some continuous functions.