The efficacy of Google Classroom in essay writing with EFL intermediate students: Students' perceptions
Yabancı dil olarak İngilizce öğrenen öğrencilerın yazma çalışmalarında Google Classroom kullanmalarının faydaları
- Tez No: 863239
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE BETÜL TOPLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Google Classroom, Yazma performansı, Algı, EFL, Google Classroom, Writing performance, Perception, EFL
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışmanın amacı, özellikle yazma öğretimine odaklanarak, teknolojinin dil öğretimine entegrasyonu üzerine araştırmaları teşvik etmektir. Teknoloji geliştikçe ve eğitimde yaygın olarak kullanıldıkça, Google Classroom (GC) gibi araçların ve dijital platformların etkinliğini değerlendirmek çok önemlidir. Bu çalışmanın amacı, Google Classroom platformunun Türkiye'deki orta seviye Yabancı Dil olarak İngilizce (EFL) öğrencilerinin yazma performansı üzerindeki etkisini belirlemektir. Ayrıca, öğrencilerin Google Classroom'un etkileri hakkındaki görüşleri de araştırılmıştır. Müdahale sırasında, öğrenciler sınıfta bir kompozisyonun nasıl yazılacağı konusunda eğitim almışlardır. Aynı zamanda Google Classroom aracılığıyla yazıları hakkında geri bildirim almanın yanı sıra yazma pratiği yapmaları da istenmiştir. Katılımcılardan, müdahalenin başında ve sonunda yazma becerilerini değerlendirmek için ön ve son test olarak bir kompozisyon yazmaları istenmiştir. Buna ek olarak, katılımcılar birer anket doldurmuşlar ve Google Classroom'un yazma becerileri üzerindeki etkisiyle ilgili olarak kendileriyle görüşülmüştür. Nicel verileri analiz etmek için Eşleştirilmiş Örneklem t-testi kullanılmış ve sonuçlar katılımcıların platformu kullandıktan sonra yazma becerilerinin büyük ölçüde geliştiğini göstermiştir. Ayrıca, mülakat ve anket sonuçları, katılımcıların Google Classroom uygulamasına yönelik olumlu tutumlar sergilediklerini göstermiştir, bu da gelecekteki yazma derslerini ve öğretim materyallerini geliştirmek için kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to foster research on the integration of technology in language teaching, specifically focusing on writing instruction. As technology improves and is widely used in education, it is crucial to evaluate the effectiveness of certain tools and digital platforms such as Google Classroom (GC). The purpose of this study was to determine the impact of the Google Classroom platform on the writing performance of intermediate level Turkish English as a Foreign Language (EFL) learners. It also investigated students' views of the effects of Google Classroom. During the intervention, students received instruction on how to write an essay in class, but they were also asked to practice writing along with receiving feedback on their writings via Google Classroom. Participants were asked to write an essay as a pre- and post-test to assess their writing abilities at the beginning and the end of the intervention. In addition, participants completed a survey and were interviewed regarding the impact of Google Classroom on their writing abilities. A Paired-Sample t-test was used to analyze the quantitative data and it showed that participants' writing skills improved greatly after utilizing the platform. Furthermore, the results of the interview and survey showed participants' positive attitude towards the application of Google Classroom, which could be used for developing future essay writing courses and materials for teaching.