Albert Camus'nün etik anlayışı
Albert Camus's understanding of ethics
  1. Tez No: 864193
  2. Yazar: ZEYNEP BÜŞRA ANNAÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Ethics, Existence, Rebellion, Nonsense
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Felsefesi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Tezimizde Albert Camus'nün eserlerinden ve hayat anlayışından faydalanarak etik görüşünü incelemeye çalıştık. Yaşamın anlamsızlığı, saçma kavramı, başkaldırı ve isyanı onun etik görüşünü de etkilemektedir. Camus'de başkaldırının dünyanın saçmalığı ile yaşayan insan için etik bir kurtuluş olduğunu göstermek tezin amaçlarındandır. Bu amaçla Albert Camus'nün hayatı, yaşadığı dönem, arkadaşlık kurduğu kişiler, evlilikleri, çocukları onun etik görüşlerinin şekillenmesinde bizlere yardımcı olmuştur. Albert Camus'nün eserlerini inceleyip ana karakterler üzerinde durarak etik görüşünü ortaya koymaya çalıştık. Yazdığı eserlerde fikirlerini açıkça belirten Camus'nün görüşlerini titizlikle analiz ettik. Yaşadığı bunalımlar nedeniyle etik görüşünün zaman zaman farklılaştığını tezimizde konu edindik. ANAHTAR SÖZCÜKLER: Etik, Varoluş, Başkaldırı, Saçma
Özet (Çeviri)
In my thesis, I aim to examine Albert Camus ' ethical perspective through his works and line of vision. His perspective is also influenced by the meaninglessness of life, the concept of“absurdity”and his rebelliousness. Thus Camus' lifetime, friendships, marriages, children and the period of time he lived in helps us to comprehend how his vision is shaped. I initially intend to set forth Albert Camus' ethical view through the analyses of his works stating his sentiments openly and the main characters in them. The changes in his perspective in places due to the depression he experienced is mentioned in this thesis as well.