Sağlık turizmi kapsamında biorezonans uygulamaları
Bioresonance applications within the scope of health tourism
- Tez No: 865627
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSHAK SUAT ÖVEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyofizik, Sağlık Eğitimi, Turizm, Biophysics, Health Education, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Biorezonans, Titreşim Tıbbı, Sağlık Turizmi, Bioresonance, Vibration Medicine, Health Tourism
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Geçtiğimiz yüzyılın en önemli bilim insanlarından, mucitlerinden ve dâhilerinden biri olan Nikola Tesla'nın“Eğer evrenin sırlarını bulmayı arzuluyorsanız enerji, frekans ve titreşimler üzerinden düşünün.”sözü ışığında yola çıkılan ve yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışma sağlık turizmi alanında yeni bir dal olma potansiyeli yüksek, insan sağlığı için farklı bir teşhis ve tedavi yaklaşımı, kimi bilim insanları tarafından geleceğin tıbbı olarak görülen biorezonansın, çalışma mekanizması, klinik uygulama alanları, temel prensipleri, etkinliği ve gelecekteki potansiyeli, ülkemizde, dünyada uygulama alanları, sağlık turizmine uyarlanması konuları ele alınmıştır. Bu tez aynı zamanda biorezonansın bilimsel temellerini, klinik etkinliğini daha iyi anlamak ve bu tamamlayıcı teşhis ve tedavi yönteminin, sağlık ve sağlık turizmi sektörlerindeki rolünü değerlendirmek için tasarlanmış olup çeşitli ülkelerde sağlık turizmi alanında biorezonansın kullanım alanları ile ilgili literatür taraması ve derleme çalışması yapılarak sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nikola Tesla, one of the most important scientists, inventors and geniuses of the last century, said:“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibrations.”This study, which was prepared in the light of the statement and prepared as a master's thesis, has a high potential to be a new branch in the field of health tourism, a different diagnosis and treatment approach for human health, the working mechanism, clinical application areas, basic principles of bioresonance, which is seen as the medicine of the future by some scientists. Topics such as its principles, effectiveness and future potential, application areas in our country and in the world, and adaptation to health tourism are discussed. This thesis was also designed to better understand the scientific foundations and clinical effectiveness of bioresonance and to evaluate the role of this complementary diagnosis and treatment method in the health and health tourism sectors. It was concluded by conducting a literature review and compilation study on the usage areas of bioresonance in the field of health tourism in various countries.