Sağlık turizmi kapsamında Pamukkale termal kaynaklarının değerlendirilmesi ve Sağlık Bakanlığı belgeli otellerde müşteri memnuniyetinin belirlenmesi
Assessment of Pamukkale thermal sources in the scope of health tourism and determining customer satisfaction in the Ministry of Health licensed hotels
- Tez No: 421659
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET EMRE GÜLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Termal Turizm, Müşteri Memnuniyeti, Health Tourism, Thermal Tourism, Customer Satisfaction
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Değişen yaşam koşulları, sağlık sorunlarının daha sık ortaya çıkması ve insanların beklentilerinin farklılaşması turizm alanına da yansımıştır. Ülkemizde turizmin 12 aya yayılabilmesi, sadece deniz turizmiyle sınırlı kalmaması üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Termal turizm de, talebin yılın bütün aylarına dağılacağı düşüncesiyle ülke turizminin bu hedefe ulaşmasında önemli bir etken olacaktır. Ülkemizde doğal sağlık kaynaklarının fazla olması termal turizme olan ilgiyi arttırmıştır. Termal Turizm İşletmeleri, deneyimli sağlık personeli, kullandıkları tedavi yöntemleri ve şifalı suları tedavi hizmeti amacıyla sunmaktadır. Aynı zamanda bu işletmeler birer dinlenme ve iyi vakit geçirme yerleridir. Çalışmada; Pamukkale yöresinde sağlık, dinlenme ve eğlence hizmetlerini bir arada sunan Sağlık Bakanlığı Belgeli Termal Turizm işletmelerinin tripadvisor ve booking.com sitelerindeki yorumları incelenerek müşteri memnuniyeti araştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
Changing life conditions, more frequent health problems and the differences in people's anticipations have reflected on the tourism as well. Studies have been carried out in order to expand tourism for 12 months and make it not limited to just sea tourism in our country. Considering the fact that demand in thermal tourism will spread to all the months of year, it will be a significant factor in achieving the goal of tourism in the country. The fact that there are many natural health resources in our country increases the interest of thermal tourism. Thermal Tourism Businesses offers experienced health staff, treatment methods they used and healing water with the purpose of treatment service. Besides these businesses are the places for recreation and having good time. This thesis will analyze the customer satisfaction by examining the comments on the websites www.tripadvisor.com and www.booking.com of the thermal tourism businesses around Pamukkale licenced by the Ministry Of Health Offering recreation and entertainment services.