Relationship management system in a manufacturing company using digital technologies
Dijital teknolojileri kullanan bir imalat şirketinde ilişki yönetim sistemi
- Tez No: 868468
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EVRIM ILDEM DEVELI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Müşteri ilişkileri yönetimi, imalat, alüminyum folyo, dijital teknolojiler, pazar rekabeti, Customer relationship management, manufacturing, aluminum foil, digital technologies, market competition
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Günümüzün son derece rekabetçi iş ortamında, etkili müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), imalat şirketlerinin gelişmesi için çok önemlidir. Bu makale, önde gelen bir Rus alüminyum folyo ürünleri üreticisi olan Rusal-Sayanskaya Folyosunun bir vaka çalışmasını sunmakta ve mevcut CRM sistemlerini incelemektedir. Bu araştırmanın amacı, şirketin mevcut CRM uygulamalarını analiz etmek, iyileştirme alanlarını belirlemek ve dijital teknolojileri kullanarak müşteri ilişkilerini geliştirmek için önerilerde bulunmaktır. Şirketin ürün portföyünün, rekabet ortamının ve müşteri yönetimi stratejilerinin kapsamlı bir analizi ile çalışma, Rusal-Sayanskaya Foil'in CRM yaklaşımındaki önemli boşlukları ortaya koyuyor. Bu sorunları çözmek için müşteri segmentasyonu, hedeflenen değer önerileri ve kişiselleştirilmiş pazarlama faaliyetlerini içeren çok yönlü bir program önerilmektedir. Makale ayrıca, etkili CRM uygulamasının sağlanmasında dijital teknolojilerin, özellikle web sitesi modernizasyonunun hayati rolünü vurgulamaktadır. Önerilen önlemleri alarak Rusal-Sayanskaya Folyosu pazar konumunu güçlendirebilir, müşteri sadakatini artırabilir ve uzun vadeli büyümeyi teşvik edebilir. Bu çalışmanın bulguları, dijital çağda CRM stratejilerini optimize etmek isteyen imalat firmaları için değerli bilgiler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In today's highly competitive business environment, effective customer relationship management (CRM) is crucial for manufacturing companies to thrive. This article presents a case study of Rusal-Sayanskaya Foil, a leading Russian manufacturer of aluminum foil products, and examines their current CRM system. The objectives of this research are to analyze the company's existing CRM practices, identify areas for improvement, and provide recommendations for enhancing customer relationships using digital technologies. Through a comprehensive analysis of the company's product portfolio, competitive landscape, and customer management strategies, the study reveals significant gaps in Rusal-Sayanskaya Foil's CRM approach. To address these issues, a multi-faceted program is proposed, featuring customer segmentation, targeted value propositions, and personalized marketing activities. The article also emphasizes the vital role of digital technologies, particularly website modernization, in enabling effective CRM implementation. By adopting the recommended measures, Rusal-Sayanskaya Foil can strengthen its market position, increase customer loyalty, and drive long-term growth. The findings of this study offer valuable insights for manufacturing firms seeking to optimize their CRM strategies in the digital age.