Image of Turkey in the minds of Singaporians
- Tez No: 87125
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLİZ GER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ülke imajı, Ülke kökeni, Yeniden Konumlama, Uluslararası Pazarlama Stratejileri, Singapulular, Kişileştirme, Gruplama Analizi, Faktör Analizi, Benzerlilik Algılamaları, Tavır. u, Country Image, Country of Origin, repositioning, international marketing strategies, Singapore, Singaporians, Personification, Cluster Analysis, Factor Analysis, Similarity Perceptions, Attitudes
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET Akademisyenler tarafından gerçekleştirilen sayısız araştırmalar göstermiştir ki, ülke imajı tüketicilerin ürün değerlendirmelerinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca, gelişmekte olan ülkeler için, ülke imajı negatif olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak, bu negatif imajın, imajı genelde oluşturan etkenlerin araştırılarak anlaşılması yolu ile değiştirilebileceği, bu araştırmanın temelini oluşturmaktadır. Bu araştırmanın amacı Türkiye'nin Singapur'daki imajını ve konumunu detaylı bir şekilde ortaya koymak, ve hangi etkenlerin pozitif, hangilerinin negatif olduğunu göstermektir. Bu yolla hedeflenen, Türk işadamlarına ve yetkililerine geleceğe yönelik stratejik planlama imkanları tanımaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT It has been suggested in numerous academic studies that country image forms a crucial part of consumers' product evaluations. Moreover, country image has been found to be negative for developing countries such as Turkey. However, the possibility of changing these negative images and associations through a clear understanding of the aspects of the image, sheds light on to the aim of this study. The main purpose of this study is to clearly lay out Turkey's image and current position in Singapore, extracting the favorable and unfavorable associations Singaporians have. In providing rich information with positioning implications, and a framework for future repositioning efforts, the aim is to enable Turkish stakeholders in developing suitable and effective international marketing strategies towards the region in question.