Image of Turkey in the minds of Turks
  1. Tez No: 87124
  2. Yazar: ŞAFAK TANRIÖVER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLİZ GER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ülke imajı, Ülke kökeni, Türkiye'nin imajı, İmaj geliştirme, Gruplama Analizi, Faktör Analizi, Benzerlik Algılamaları, Tavır, Country Image, Countr of origin, Image of Turkey, Cluster Analysis, Factor Analysis, Similarity Perceptions, Attitudes
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET Bir ülkenin ayrılmaz parçası olan ülke imajı, insanların o ülkenin kendisi, ürünleri ve insanları hakkındaki algılamalarını, tercihlerini ve kararlarını inanılmaz şekilde etkilemektedir. İmaj saptanabilir ve zaman içinde değişebilir. Ülkenin imajı belirlendiği taktirde, o imajı idare etmek için, mevcut olan imajı değiştirmek veya yeni bir imaj yaratmak şeklinde, stratejiler geliştirilebilir. Bu çalışmada, gelişmekte olan bir ülkenin, Türkiye'nin, Türkler gözündeki imajı araştırılmaktadır. Düşünceler, duygular, algılamalar ve tutumlar açısından imajı ölçülmekte ve Avrupa'lıların algıladıkları Türkiye imajı ile karşılaştırılmaktadır. Türkiye'nin imajı tanımlandıktan sonra, bu imajı idare edebilmek için bir takım stratejiler önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE IMAGE OF TURKEY IN THE MINDS OF TURKS Country image, being an integral part of a country, tremendously affects people's perceptions, preferences and decisions about that country, itself, its products and people. It can be identified and can change over time. Once the image of a country is defined, strategies to manage that image, whether to change the existing image or to create a new one, can be developed. In this study, The image of Turkey, a developing country, in the minds of Turks is explored. It is measured in terms of thoughts, feelings, perceptions and attitudes, and compared with Europeans' perceived image of Turkey. After defining the image of Turkey, some strategies how to manage it are suggested.