Financial performance of the Turkish textile and ready to wear industry for the period between 1986-1994
Türk tekstil ve konfeksiyon endüstrisinin 1986 ile 1994 yılları arasındaki mali performansı
- Tez No: 87135
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CAN ŞIMGA MUĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Textile & Ready to Wear Industry, Textile Sector, Ready to Wear Sector, Ratio Analysis, Leverage, Liquidity, Profitability, Market Value.
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET TÜRK TEKSTİL VE KONFEKSİYON ENDÜSTRİSİ'NİN 1986 İLE 1994 YILLARI ARASINDAKİ MALİ PERFORMANSI Didem Güçbilmez Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Can Şımga Muğan Şubat 1996, 65 SAYFA Türk Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisi, toplam Türk Tüketim Malları Üretimi içindeki % 31.8 'lik payı ve tüm Türkiye İhracatı içindeki % 40 'a yakın payı ile Türkiye Ekonomisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bundan dolayı, böyle büyük bir endüstri'nin mali performasının incelenmesi önemlidir. Endüstrinin tümünden ayrı olarak, endüstri içindeki sektörlerin mali performanslarını da incelemek, sektör farklılıklarını anlamak açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türk Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisinin mali performansını ve endüstri içerisinde yer alan tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin karşılaştırmalı olarak mali performanslarını 1986 ile 1994 yılları arasındaki dönem için incelemektir. Kullanılacak metod rasyo analizi olup kaldıraç, likidite, karlılık ve piyasa değeri kriterleri baz alınacaktır. Anahtar Kelimeler Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisi, Tekstil Sektörü, Konfeksiyon Sektörü, Rasyo Analizi, Kaldıraç, Likidite, Karlılık, Piyasa Değeri. u
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINANCIAL PERFORMANCE OF THE TURKISH TEXTILE & READY TO WEAR INDUSTRY FOR THE PERIOD BETWEEN 1986-1994 Didem Güçbilmez MBA Supervisor. Assoc. Prof.Can Şımga Muğan February 1996, 65 PAGES The Textile & Ready to Wear Industry, with its share of 31.8% among all Turkish Consumption Goods Production and approximately 40% of share among all Turkish Exports clearly plays an important role in the overall Turkish Economy. Therefore the financial performance of such an important industry is worth investigation. Apart from the total industry, analyzing the financial performance of the sectors within the industry is as important in order to understand sector differences. The aim of this study is to analyze the financial performance of the Turkish Textile and Ready to Wear Industry and compare the financial performances of the Textile and Ready to Wear Sectors within the industry for the period between 1986 and 1994. The method that will be used is Ratio Analysis based on four criteria which are leverage, liquidity, profitability and market value.