Risk analysis in construction business
İnşaat sektöründe risk analizi
- Tez No: 87161
- Danışmanlar: DR. ERDAL EREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Risk Management, Risk Analysis, Monte Carlo Simulation, Construction, Cost
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZET İNŞAAT SEKTÖRÜNDE RİSK ANALİZİ MEHMET ALİ ERSARI Yüksek Lisans Tezi, İşletme Enstitüsü Tez Yöneticisi: Dr. ERDAL EREL Kasım 1996 Bu çalışmada, inşaat sektöründe risk yönetimi kavramı açıklanmış ve riskler sınıflandırılarak takip edilebilecek muhtemel stratejiler ile birlikte sunulmuştur. Risk yönetimi modelinin esasını oluşturan üç bölümünden (riskin tanımlanması, riskin analizi ve karar verme), risk analizi, birim fiyat sözleşmeli bir bina inşaatına uygulanmıştır. Olasılık Analizi/Monte Carlo Benzetimi kullanılmış, uygulamada“Predict”adlı bilgisayar programından yararlanılmıştır. Analiz önce tasarım kaynaklı riskler için yapılmış, daha sonra belirli varsayımlarla oluşturulan senaryolarda finansal riskler ve doğal riskler de dahil edilmiştir. Analiz sonuçlan, maliyetlerin oldukça değişken olabileceğini göstermektedir. Sonuçlar, yorum ve önerilerle birlikte olasılık dağılımları olarak sunulmuştur. Anahtar terimler: Risk Yönetimi, Risk Analizi, Monte Carlo Benzetimi, İnşaat, Maliyet.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RISK ANALYSIS IN CONSTRUCTION BUSINESS MEHMET ALİ ERSARI Master of Business Administration Supervisor. Dr. ERDAL EREL November 1996 In this study, the concept of risk management in construction industry is introduced with a presentation of the classification of risks and their possible counteractions. Among the three major processes of risk management framework (risk identification, risk analysis and risk response), risk analysis is demonstrated for a building construction which has a unit price contract. Probability Analysis/Monte Carlo Simulation is used for the analysis by means of computer software“Predict”. The analysis is carried out for design risks. Then, some scenarios are developed with certain assumptions, and the analysis is performed with financial risks and acts of God risks introduced. The results of the analysis show that, the cost of construction may vary a lot. The results are presented as probability distributions with comments and recommendations.