Energy transition in ports: Strategy and overcoming difficulties
Limanlarda enerji dönüşümü: Strateji ve zorlukların üstesinden gelmek
  1. Tez No: 871905
  2. Yazar: MOHAMED AMIN SAADAOUI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Enerji Geçişi, Enerji Arzı, Yenilenebilir Enerji, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Hidrojen, Sera Gazı Emisyonları, Energy Transition, Energy Supply, Renewables Energy, Solar Energy, Wind Energy, Hydrogen, Greenhouse Gas Emissions
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Denizcilik işletmeciliği alanında, limanlar ve yönetim yöntemleri, sundukları hizmetlerin verimliliğini sağlamak için odaklanılması gereken en önemli noktalardan biridir. Bu tez, limanların verimliliğini ve enerji sürdürülebilirliğini korurken enerji tüketimini rasyonelleştirmek ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için limanlar için uygun bir enerji geçiş stratejisi araştırmayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, tez konumuzla ilgili örgütler ve dernekler tarafından sağlanan bir dizi önceki deneyim ve istatistik verilerinin incelenmesine dayanmaktadır. Bu veriler, gözlemlenen ve öngörülen karbondioksit emisyon oranlarına ek olarak üretim ve tüketimdeki küresel enerji eğiliminde temsil edilmektedir. Çalışma, dünya enerji görünümü ve uluslararası yasalar ve anlaşmalara tam saygı göstererek, dört ana direğe dayalı bir enerji geçiş stratejisi geliştirmeyi, nasıl uygulanacağını, karşılaşacağı zorlukları ve bunları nasıl aşılacağını sonuçlandırdı. Stratejimizde güveneceğimiz en önemli ayaklardan biri, kirletici geleneksel enerji kaynaklarının kullanımını azaltmak veya terk etmek ve bunları güneş, rüzgar ve hidrojen gibi temiz ve sürdürülebilir enerji kaynakları ile değiştirmek veya birleştirmektir.
Özet (Çeviri)
In the field of maritime business management, ports and their management methods are one of the most important points that must be focused on in order to ensure the efficiency of the services they provide. This thesis aims to research and develop an appropriate energy transition strategy for seaports, in order to rationalize energy consumption and reduce greenhouse gas emissions while maintaining the efficiency and energy sustainability of ports. This work relied on the study of a set of previous experiences and a set of statistical data provided by organizations and associations concerned with the subject of our thesis. These data are represented in the global energy trend in production and consumption in addition to the observed and projected rates of carbon dioxide emissions. The study concluded to develop an energy transition strategy based on four main pillars, how to implement it, the challenges it will face and how to overcome them, with full respect for the world energy outlook and international laws and agreements. One of the most important pillars that we will rely on in our strategy is to reduce or abandon the use of polluting traditional energy sources and replace or combine them with clean and sustainable energy sources such as solar, wind and hydrogen.