Common space and nomadic becoming: The case of Nesin Village
Müşterek mekân ve göçebe oluş: Nesin Köyü örneği
  1. Tez No: 878631
  2. Yazar: BERFİN BİNBİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT SOYSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Nomadic Subject, Becoming, Common Space, Nesin Village, Affect, Threshold, Difference, Göçebe Özne, Oluş, Müşterek Mekân, Nesin Köyü, Duygulanım, Eşik, Fark
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
The study aims to examine the emancipatory potentials of spatial relations through conjoining theory and practice. Guided by the concept of common space of Stavros Stavrides along with Rosi Braidotti's nomadic subject, I think of Nesin Village, which I examine as an example, and the subject as nomadic becoming, through threshold characters that point to new possibilities of life and thinking. Applying auto- ethnographic methods, I have investigated both myself and the Nesin Village based on my experiences in different positions in various periods there. I approach the subject as a body with the capability of affecting and being affected in a constant state of becoming, from a materialist affirmative vitalist ethical point of view. I present my findings in the field through a speculative and evocative semi-fictional story to convey the encounters in this affective domain that prefigures a new way of thinking, living, and sharing together.
Özet (Çeviri)
Çalışma, teori ve pratiği bir araya getirerek mekânsal ilişkilerin özgürleştirici potansiyellerini incelemeyi amaçlıyor. Stavros Stavrides'in müşterek mekân kavramı ve Rosi Braidotti'nin göçebe özne figürasyonu rehberliğinde, bir örnek olarak incelediğim Nesin Köyü'nü ve göçebe-oluş olarak özneyi, yaşamın ve düşünmenin yeni imkanlarını işaret eden eşik karakterleri üzerinden ele alıyorum. Özneye, materyalist olumlayıcı vitalist etik bir bakış açısıyla, sürekli oluş halindeki etkileme ve etkilenme kapasitesine sahip bir beden olarak yaklaşmayı amaçladığım bu çalışmada, oto-etnografik yöntemlere başvurarak hem araştırmacı olarak kendime hem de Nesin Köyü'ne odaklanıyorum. Yeni bir birlikte düşünme, yaşama ve paylaşma biçimini öngören bu duygulanım alanında çeşitli dönemlerde ve farklı konumlarda yaşadığım karşılaşmaları aktarmak için sahadaki bulgularımı spekülatif ve çağrışımlı yarı kurgusal bir hikâye aracılığıyla sunuyorum.