Erzurum-Tortum arasının jeolojisi ve sedimantolojisi
The Geology and sedimentology of the area between Erzurum and Tortum
  1. Tez No: 87967
  2. Yazar: EZHER GÜLBAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEMAL GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Orta Toroslar, Silifke, Tektono-Stratigrafi, Yapısal Evrim, Erzurum. Tortum, volcano-clastic, sedimentology. tectonics n
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ERZURUM-TORTUM ARASININ JEOLOJİSİ VE SEDIMANTOLOJISI Ezher GÜLBAŞ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Jüri Jüri Jüri Danışman : Yrd.Doç.Dr. Kemal GÜRBÜZ Yıl: 1999, Sayfa: 64 Yrd.Doç.Dr. Kemal GÜRBÜZ (Başkan) Prof.Dr. Cavit DEMİRKOL (Üye) Doç.Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ (Üye) Bu çalışmanın amacı, Erzurum- Tortum arasında yeralan üst Miyosen yaşlı Palandökn Volkanitleri, Pliyosen yaşlı Kargapazan Volkanitleri ile Pliyosen yaşlı ve daha çok volkanoklastik birimlerden oluşan Gelinkaya Formasyonunun jeolojik ve sedimantolojik özelliklerini saptamaktır. Bu amaçla inceleme alanının 1/25.000 ölçekli jeoloji haritası ve enine kesitler yapılmıştır. Ayrıca; Gelinkaya formasyonu 'nun ortam şartlarını belirlemek amacıyla sedimantolojik kesitler ölçülmüştür. Bu incelemeler sonucunda, Pliyosen yaşlı Gelinkaya Formasyonu'nun Kargapazan volkanitleri ile eşyaşlı olduğu ve doğrultu atımlı faylarla sınırlanmış bir alanda gölsel bir ortamda çökeldikleri saptanmıştır. İnceleme alanından alınan eklemlere ait doğrultul eğim değerlerine gore hazırlanan gül diyagramları bölgenin KB-GD yönündeki bir sıkışma altında kaldığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc. THESIS THE GEOLOGY AND SEDIMENTOLOGY OF THE AREA BETWEEN ERZURUM AND TORTUM Ezher GULBAŞ DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Asst.Prof.Dr. Kemal GÜRBÜZ Year: 1999, Pages: 64 Jury Asst.Prof.Dr. Kemal GÜRBÜZ (Head) Prof.Dr. Cavit DEMİRKOL (Member) Assoc.Prof.Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ (Member) The aims of this study is to investigate geological and sedimentological properties of upper Miocene Palandöken volcanics, Pliocene Kargapazan volcanics and Gelinkaya formation which is deposited contemprenously with Pliocene volcanics. 1/25.000 scaled geological map and cross- sections of the study area have been produced. Additionally, sedimentological logs measured to identifty environmental properties of Gelinkaya Formation. As a result of all these examinations, it is determined that Gelinkaya and Kargapazan Formations are contemprenaus and Gelinkaya Formation have been deposited in a lake which is bounded by strike-slip faults. Strike and dip measurements of joints have been plotted on rose diagrams and shows that the study area has been stayed under NW-SE compression.