İmalat projelerini değerlendirme için bir öncelik modeli
  1. Tez No: 8810
  2. Yazar: CENGİZ MALKOÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN FIRATLI
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım, Proje, Sermaye bütçeleme, proje değerlendirme, proje seçimi, öncelik, proje değerlendirmede matematik programlama, Investment, Project, Capital Budgeting, Project Evaluation, Project Selection, Mathematical Programming for Project Evaluation
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Konstrüksiyon ve İmalat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
ÖZET Bu çalışmanın 1. bölümünde yatırım kavramları, genel tanımlar, yatırım tipleri ve proje kaynakları konusu incelenmiştir. 2. Bölümde proje değerlendirme konusu ile ilgili genel hususlar, öncelikler ve kaynakların tahsisi problemi, paranın zaman değeri ve bugünkü değer kavramı, fon akımları ve standart indirgeme oranı gibi proje seçimini etkileyen düşünceler ve kavramlara temas edilmiştir. 3. Bölümde, literatürde yer alan ve uygulanan mikro ekonomik değerlendirme kriterleri ele alınmıştır. 4. Bölümde değerlendirme için bir öncelik modeli teklif edilmiştir. Son bölümde ise, model ile ilgili yorum ve tartışmalar yer almıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Chapter 1. this thesis outlines, investment concepts, general descriptions, types of investment and resources of any projects. In chapter 2, general concideration and concept in which project evaluation, priorities, the problem of the allocation of the resources, the time value of the money, cash flows and standart discount rate have been given. In chapter 3. microeconomic evaluation criteria in which of the capital budgeting and its application have been discussed. In chapter 4. a model of the priorities for the evaluation of the project has been proposed. In the final chapter acknowledgments and discussion have been given in detail.