Hatay-Reyhanlı-Cüdeyde karst kaynaklarının hidrojeolojik açıdan incelenmesi
The Karst spring of hidrogeological investigation of Hatay-Reyhanlı-Yenişehir-Cüdeyde
  1. Tez No: 88113
  2. Yazar: SELÇUK GÖRDÜK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AZİZ ERTUNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: karst, izotop, yeraltısuyu hidrolojisi, hidrojeoloji, jeoistatistik, karst, isotope, groundwater hydrology, hidrogeology, geostatistic
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ HATA Y-REYHANLI-YENIŞEHİR-CÜDEYDE KARST KAYNAKLARININ HİDROJEOLOJİK AÇIDAN İNCELENMESİ Selçuk GÖRDÜK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ ANABİLİM DALİ Danışman : Prof. Dr. Aziz ERTUNÇ Yıl: 1998, Sayfa: 46 Jüri : Prof. Dr. Aziz ERTUNÇ Jüri : Yrd. Doç. Dr. Şaziye ABACİ Jüri : Yrd. Doç. Dr. Altay ACAR Çalışmanın amacı, Hatay-Reyhanlı-Yenişehir ve Cüdeyde Kaynaklarının Karst Hidrojeolojisi hakkında bilgi vermek ve en uygun yeraltısuyu işletim modelini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda kalite değişimleri ve suların kökensel ilişkileri araştırılmıştır. Bölgedeki en önemli içme, kullanma ve sulama suyu kalite ve potansiyeline sahip Cüdeyde ve Reyhanlı kaynaklarının beslenimleri aktarılmış ve hidrolojik, su ve izotop kimyası çalışmaları yardımıyla kanıtlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE KARST SPRING OF HIDROGEOLOGICAL INVESTIGATION OF HATAY-REYHANL1-YENİŞEHİR- CÜDEYDE Selçuk GÖRDÜK DEPARTMENT OF GEOLOGY INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Aziz ERTUNÇ Year: 1998, Page: 46 Jury : Prof. Dr. Aziz ERTUNÇ Jury : Assoc. Şaziye ABACI Jury : Assoc. Altay ACAR The aims of this study are give information about Hatay-Reyhanh- Yenişehir and Ciideyde's springs and karst Hydrogeological and to find the best model about researches. By the way to study the relation between water sources and change of the quality. In this area, the quality and potential the water for use and for irrigation that Ciideyde and Reyhanlı has, added the water source and hydrologic water isotope studied by the chemical systems