İlkokul çağındaki çocuklarda görülen A grubu beta hemolitik streptococların kültür ve ASO (anti-streptolizin-o) değerlerinin karşılaştırılması
Primary school aged children's a group beta hemolitik streptococcus to appear and aso (anti-streptolizin-o) values
  1. Tez No: 88146
  2. Yazar: VECDİ GÜMÜŞTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BİROL ÖZKALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Boğaz sürüntüsü, A grubu Beta Hemolitik Streptokok, Kanda ASO (Anti-Streptolizin-O), Streptococcus pyogenes, Throat liquid, Group A Beta Hemolitik Streptococ, Blood ASO (Anti- Streptolizin-O), Streptococcus pyogenes, Streptococcus equisimilis
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
Ill ÖZET İLKOKUL ÇAĞI ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN A-GRUBU BETA HEMOLİTÎK STREPTOCOCLAR ve ASO (ANTİ-STREPTOLİZİN-O) DEĞERLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI GÜMÜŞTAŞ,Vecdi Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman : Yrd.Doç.Dr. Birol ÖZKALP 1998, 27 sayfa Bu çalışmada, Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi'nde 1 Ekim 1997 - 14 Ocak 1998 tarihleri arasında, bu bölgedeki Suvermez, Yazıhüyük ve Atatürk İlköğretim okullarında boğazlarından şikayeti olan öğrencilerde A grubu Beta Hemolitik Streptokoklar ve ASO (Anti-Streptolizin-O) değerlerinin varlığı araştırılmıştır. 155 boğaz şikayeti olan öğrenciden, boğaz sürüntü ve kan örnekleri alınarak analiz edildi. Veriler istatistiki yöntemlerle değerlendirildi ve bunlardan 14 'ünün de Streptococcus pyogenes türüne ait olduğu tesbit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY PRIMARY SCHOOL AGED CHILDREN'S A GROUP BETA HEMOLİTİK STREPTOCOCCUS TO APPEAR AND ASO (ANTİ-STREPTOLİZİN-0) VALUES GÜMÜŞTAŞ, Vecdi Niğde University Gradute School of Naturel and Applied Science Department of Biology. Supervisor: Dr. Birol ÖZKALP 1998, 27 pages In this study the group A Hemolitik Streptococcus and ASO (Anti-Streptolizin-O) were researched on the students who had complaining about their throats between the dates 1 October 1997 and 14 January 1998 in Suvermez, Yazıhüyük and Atatürk primary schools in Derinkuyu. The 155 students who had complaining about their thoarts were investigated in this research. The throat liquid and the sample of blood were taken and analysed. The data were evaluated in statistic skills and 14 Streptococcus bacteria which were proper for our expectetion, were established. The forthy of them (% 100) were determined as Streptococcus pyogenes.