Artificial intelligence powered restaurant ordering system
Yapay zeka destekli restoran sipariş sistemi
- Tez No: 888051
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER FİDAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: restoran sipariş sistemleri, restoran otomasyonu, yönetim sistemleri, müşteri deneyimi, restaurant ordering systems, restaurant automation, management systems, customer experience
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Yapay zekanın (AI) restoran endüstrisine entegrasyonu, müşteri hizmetlerini ve operasyonel verimliliği önemli ölçüde artırdı. Bu tez, kişiselleştirilmiş iletişimler ve basitleştirilmiş kanallar yoluyla yemek deneyimini geliştirmek için tasarlanmış yapay zeka odaklı bir restoran sipariş sistemi sunmaktadır. Müşterilerin dijital bir menüden seçim yapmasına veya yapay zeka ile etkileşime girmesine olanak tanıyan sistem, farklı müşterilerin ihtiyaç ve tercihlerini mükemmel şekilde karşılıyor Uygulama, ihtiyaç analizi ve sistem tasarımıyla başlayan, ardından doğal dil işleme ve ses tanıma için gelişmiş bir yapay zeka modelinin geliştirilmesini içeren kapsamlı bir yaklaşımı içeriyordu. Kullanıcı arayüzünün geliştirildiği mevcut sistemlerin entegrasyonu ve satış noktası (POS) Kritik unsurların geliştirme aşaması sorunsuzdur. Beta testi de dahil olmak üzere kapsamlı testler, sistemin gerçek dünyadaki durumlarda güvenilirliğini ve performansını garantiledi. Tatmin edici bir müşteri tabanına ve verimli operasyonlara yol açan yapay zeka tarafından desteklenen bir sipariş sistemi sayesinde tüm sipariş makine odaklıydı. Personel bu sistemle eğitilmiş ve müşterilere sürekli geri bildirim döngüsü ve gerekli bileşenlerin gelişen teknolojiye göre düzenli olarak güncellenmesi konusunda eğitim verilmiştir. Yapay zeka destekli bu restoran sipariş sistemi, yalnızca restoran sipariş sürecini iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda konaklama endüstrisinde yeni bir standart belirliyor ve yapay zekanın geleneksel hizmet modellerini dönüştürüp daha iyi müşteri deneyimi sunma gücünü gösteriyor.
Özet (Çeviri)
The integration of artificial intelligence (AI) in the restaurant industry has dramatically improved customer service and operational efficiency This thesis presents an AI-driven restaurant ordering system designed to enhance the dining experience by personalized communications and simplified channels. By allowing customers to choose from a digital menu or interact with the AI, the system perfectly caters to the needs and preferences of different customers The implementation included a comprehensive approach, starting with a needs analysis and system design, followed by the development of an advanced AI model for natural language processing and voice recognition Integration and point of sale (POS) existing systems, in which the user interface was developed smoothly is the development phase of the critical elements. Extensive testing, including beta testing, ensured the system's reliability and performance in real-world situations. The entire ordering was machine driven thanks to an order system shored up by AI, leading to a satisfactory customer base and the efficient operations. The staff was trained by this system and education given to the customers for constant feedback loop and regular updates of required components according with advancing techs. This AI-powered restaurant ordering system not only improves the restaurant ordering process but also sets a new standard in the hospitality industry, demonstrating the power of AI to transform and deliver traditional service models better customer experience.