Cognitive scaffolding through technology integration: A study on enhancing motivation and engagement among Libyan EFL students
Libyalı İngilizce yabancı dil öğrencileri arasında motivasyonu ve katılımı artırmaya yönelik bir çalışma: Bilişsel iskeleleme ve teknoloji entegrasyon
  1. Tez No: 892533
  2. Yazar: SAFA FATHI NASER BRIBESH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AKBAR RAHİMİ ALISHAH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilişsel Destek, katılım, motivasyon, teknoloji entegrasyonu, EFL, Cognitive Scaffolding, engagement, motivation, technology integration, EFL
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Yabancı dil öğreniminde motivasyon ve katılımın artırılması esastır, özellikle de genç öğrenciler için. Bu durumda, bilişsel destek çok faydalı olabilir. Bu çalışma, bilişsel desteğin ve teknoloji entegrasyonunun, İngilizceyi yabancı dil olarak (EFL) öğrenen öğrencilerin ilgisini ve motivasyonunu artırmada ne kadar önemli olduğunu göstermeyi amaçlamaktadır. Libya'nın Almokhtar Okulu'ndan 30 EFL öğrencisi çalışmaya katılmış ve kontrollü deneysel bir yaklaşım kullanılmıştır. Kontrol grubu geleneksel öğretim yöntemlerini kullanmaya devam ederken, bir sınıf rastgele seçilerek deney grubuna ayrılmış ve bilişsel destek ve dijital teknoloji ile zenginleştirilmiş derslere katılmıştır. Öğrencilerin benzer İngilizce yeterlilik seviyelerine sahip olmasını sağlamak için müdahale öncesi ve sonrası değerlendirmeler kullanılarak nicel bir yaklaşım benimsenmiştir. Öğrencilerin motivasyon ve sınıf katılım seviyelerini ölçmek için motivasyon ve katılım anketleri de uygulanmıştır. Deney grubu, kontrol grubuna kıyasla anlamlı derecede daha yüksek katılım ve sürdürülen motivasyon seviyeleri sergilemiştir. Bu sonuçlar, İngilizce'nin yaygın olarak konuşulmadığı ortamlarda bile, dil öğretiminde teknoloji ve bilişsel desteğin dikkatli bir şekilde uygulanmasıyla öğrenci katılımı ve yeterliliğinin önemli ölçüde artırılabileceğini ima etmektedir. Bu çalışma, pedagojide teknoloji ve bilişsel desteğin işbirlikçi kullanımı yoluyla dil öğretimini geliştirmek için uygulanabilir stratejiler sunarak bilgi birikimine katkıda bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Enhancing motivation and engagement is essential to learning a foreign language, particularly for young learners. In this case, cognitive scaffolding can be extremely beneficial. This study aims to demonstrate how crucial technology integration and cognitive scaffolding are to increasing students' interest and motivation in studying English as a foreign language (EFL). 30 EFL students from Libya's Almokhtar School participated in the study, which used a controlled experimental approach. The control group continued using conventional teaching methods, while one class was randomly allocated to the experimental group and participated in courses enhanced with cognitive scaffolding and digital technology. A quantitative approach was employed, using pre- and post-intervention evaluations to ensure all students had similar levels of English proficiency. Motivation and engagement questionnaires were also administered to measure students' motivation and classroom engagement levels. Compared to the control group, the experimental group displayed significantly higher engagement and sustained motivation levels. These results imply that, even in settings where English is not widely spoken, student engagement and competency may be significantly increased by the thoughtful application of technology and scaffolding in language instruction. By presenting workable strategies for enhancing language instruction through the cooperative use of instructional technology and cognitive scaffolding, this study adds to the body of knowledge in pedagogy.