Üfleme çalgılarında sesin oluşumu ve nefes tekniği
The Constitution of voice and the technique of breathing
  1. Tez No: 89482
  2. Yazar: FULYA ANIT
  3. Danışmanlar: PROF. CAHİT KOPARAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Sesin Oluşumu, Nefes Tekniği, Üflemeli Çalgılar, Sesin Yapısı, Flüt Eğitimi. nı, The Constitution of Voice, The Technique of Breathing, Wind Instruments, The Conformation of Voice, Flute Training. IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET ÜFLEME ÇALGILARDA SESİN OLUŞUMU VE NEFES TEKNİĞİ Fulya ANIT Yüksek Lisans Tezi Müzik Anasanat Dalı Danışman: Prof. Cahit KOPARAL ŞUBAT 1999, 75 sayfa Bu araştırmada üfleme çalgılarda sesin oluşumu ve nefes tekniği üzerine yönelik yaptığı çalışma aşamaları incelenmiştir. Öncelikle sesin ne olduğundan başlanmış, sesin oluşumu, yapısı, üfleme çalgılarda flüt esas alınarak, tahta ve bakır sazları tanımak. Nefes tekniği, nefes, diyafram, vibrato anlatılmıştır. Sesin oluşumu ve nefes tekniği incelenmiş, ilgili kaynaklar araştırılmıştır. Araştırma bulguları bölümünde, flüt eğitiminin süreç içerisinde hangi noktaya geldiği belirtilmiş ve Prof. Cahit KOPARAL'm dersleri izlenerek aktarılmıştır. Yazar, yaptığı araştırmayla,“Flüt Eğitimi”alanında yazılı bir kaynak oluşturmanın belki de ilk adımını atarak bu alanda yararlı olduğuna inanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE CONSTITUTION OF VOICE AND THE TECHNIQUE OF BREATHING Fulya ANIT M.A. Thesis, Music Department Supervisor: Prof: Cahit KOPARAL February 1999, 75 pages In this research, the constitution of voice and the technique of breathing are investigated. Primarily, definition of voice is emphasized and then the constitution of voice, its conformation, handling Flute as a wind instrument, and knowing wood wind and brass instruments, the technique of breathing, breath, diaphram, vibration are explained. Separately, the constitution of voice and the technique of breathing are reviewed, and the sources are investigated. In the section of findings, the process and the end of flute training are stated, and the observation of Prof. Cahit KOPARAL's class works is transmitted. The author, with her attempt to create a new written source in the field of“Flute Training”, believes this research has been successful and worthwhile.