Evaluation of African and European immigrants in sociopolitical and sociocultural context: The case of United States in the 21st Century
Afrika ve Avrupa Kökenli göçmenlerin sosyopolitik ve sosyokültürel bağlamda değerlendirilmesi: 21. Yüzyılda Birleşik Devletler örneği
  1. Tez No: 896828
  2. Yazar: USAME ÇOLAKOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ORHUN BURAK SÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Tarih, Uluslararası İlişkiler, Sociology, History, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Çok Kültürlülük, Entegrasyon, Birleşik Devletler, Immigration, Multiculturalism, Integration, The United States
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Göç Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Disiplinlerarası Göç Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışma, Avrupa ve Afrika'dan Amerika'ya göç eden insanların tarihsel sürecini inceleyerek, bu insanların günümüz Amerikan kıtasının oluşumuna katkılarını incelemektedir ve bu çerçevede Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluşuna odaklanmakta ve göçün Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki sosyopolitik ve sosyokültürel etkilerini ve sonuçlarını araştırmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, 21. yüzyıla doğru bir dünya süper gücü olarak yükselirken, Afrikalılar ve Avrupalılar da dahil olmak üzere çeşitli kökenlerden gelen göçmenlerin akınıyla benzersiz bir çeşitlilik mozağine dönüşmüştür. Tarih boyunca zorlu transatlantik köle ticareti koşullarıyla Amerika'ya getirilen Afrikalı göçmenler, Amerika'nın sosyal dokusunu derinlemesine etkileyerek günümüz ırksal konulara önemli katkılarda bulunmuşlardır. Amerika'nın kuruluşunda kilit bir rol oynayan Avrupalı göçmenler, özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda gerçekleşen önemli Avrupa göçleri aracılığıyla ulusun kültürel çeşitliliğini zenginleştirmişlerdir. Günümüzde Amerika, kültürel çeşitlilik getiren ve göç eden nüfuslar sayesinde küresel bir süper güç olarak durmaktadır. Bununla birlikte, Avrupa ve Afrika kökenli bireylerin 21. yüzyıl Amerikan siyaseti ve politikalarındaki temsiliyeti, göçün geçmişten günümüze olan etkileri açısından önemli bir örneklik teşkil etmektedir.
Özet (Çeviri)
This study examines the historical process of migration from Europe and Africa to America, focusing on the contributions of these individuals to the formation of the contemporary American continent. In this context, it concentrates on the establishment of the United States and investigates the sociopolitical and sociocultural effects and consequences of migration on the United States. As the United States emerged as a global superpower heading into the 21st century, it transformed into a unique mosaic of diversity due to an influx of immigrants from various backgrounds, including Africans and Europeans. African migrants, brought to America under the harsh conditions of the transatlantic slave trade, have profoundly influenced America's social fabric, contributing significantly to contemporary racial issues. European migrants played a crucial role in the founding of America, enriching the nation's cultural diversity, particularly through significant European migrations in the 19 th and 20 th centuries. Today, America stands as a global superpower, bolstered by populations that bring cultural diversity through migration. Furthermore, the representation of individuals of European and African descent in the 21st century American politics and policies serves as a significant example of the enduring impacts of migration from past to present.