Consistency and population monotonicity of in social and economic networks
Sosyal ve ekonomik ağlarda tutarlılık ve nüfus tekdüzenliği
  1. Tez No: 89687
  2. Yazar: ÖZGÜR YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TARIK KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Tutarlılık, nüfus tekdüzenliliği, paylaştırma kuralı, değer fonksiy onu, ikili denge. iv ZC lUKBMJÜGüEim KUHb t.»j, Consistency, population monotonicity, allocation rule, value function, pairwise stability. m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 27
Özet
ÖZET SOSYAL VE EKONOMİK AĞLARDA TUTARLILIK VE NÜFUS TEKDÜZENLİĞİ Özgür Yılmaz iktisat Bölümü Tez Yöneticisi: Asst. Prof. Tarık Kara Ağustos 1999 Bu çalışmada tutarlılık ve nüfus tekdüzenliliğini inceledik. Burada odak noktası olarak sosyal ve ekonomik ağlardaki ikili (zayıf) denge çözümü ele alındı. İlk olarak, ikili dengeyi tutarlı kılan paylaştırma kuralları ve değer fonksiyonları üzerinde du ruldu, ikinci olarak ise, ikili dengeye göre nüfus tekdüzenliliği arzeden paylaştırma kuralları analiz edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONSISTENCY AND POPULATION MONOTONICITY OF IN SOCIAL AND ECONOMIC NETWORKS Özgür Yılmaz Department of Economics Supervisor: Asst. Prof. Tank Kara August 1999 In this study, we analyze consistency and population monotonicity principles fo cusing on the pairwise stability solution in social and economic networks. First, it is examined which allocation rules and value functions lead to the consistent pair- wise stable graphs. Second, population monotonic allocation rules with respect to the pairwise stability solution are analyzed.