A Critical approach to gecekondu studies in Turkey with a reference to the modernization thory
Türkiye'deki gecekondu çalışmalarına modernizasyon teorisine referans vererek, eleştirel bir yaklaşım
  1. Tez No: 89724
  2. Yazar: NESLİHAN TOK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TAHİRE ERMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Gecekondu, Modernleşme, Kültürel Yaklaşım, Zaman- Mekan. iv, Gecekondu, Modernization, Cultural Approach, Time-Space m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DEKİ GECEKONDU ÇALIŞMALARINA MODERNİZASYON TEORİSİNE REFERANS VEREREK ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM Tok, Neslihan Master, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Tahire E. Erman Eylül 1999 Bu çalışma, Türkiye'deki gecekondu literatürünü eleştirel bir yaklaşımla ve tarih içinde inceler. Çalışmalar, kavramsal ve yöntembilimsel yaklaşımları bazında gözden geçirilir. Araştırmaların, gecekondunun zaman içinde ve kent ortamında geçirdiği değişimi anlamadaki potensiyelleri, eleştirel bir yaklaşım içinde irdelenir. Sonuç olarak, gecekondu olgusunu anlamak için gelecek çalışmalara katkıda bulunacak yeni bir kavramsal ve yöntembilimsel yaklaşım önerilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CRITICAL APPROACH TO GECEKONDU STUDIES IN TURKEY WITH A SPECIAL REFERENCE TO THE MODERNIZATION THEORY by Neslihan TOK M.A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Dr.Tahire ERMAN September 1999 The thesis reviews the Turkish gecekondu literature by a critical approach through a historical perspective. The studies are examined on the basis of conceptual and methodological approaches. They are critically investigated in terms of their potential to explain and understand the changing conditions and recent transformations of gecekondus in the urban context. As a conclusion, a new conceptual and methodological approach is suggested for the future study of gecekondus.