From old to new a third way or the end of alternative politics the case of the British Labour Party
Eskiden yeniye üçüncü bir yol mu alternatif siyasetin sonu mu? İngiliz İşçi Partisi örneği
  1. Tez No: 89728
  2. Yazar: EMRE ÜÇKARDEŞLER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LAVREN MCLAREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: İşçi Partisi, Tony Blair, Thatcherism, Sosyal Demokrasi, Arz- yanlı İktisat, Üçüncü Yol, İdeoloji, Refah Devleti. IV ?? - vg^FKÖĞRCTKl Küm*, The Labour Party, Tony Blair, Thatcherism, Social Democracy, Supply-side Economics, The Third Way, Ideology, Welfare. Ill
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
ÖZET ESKİDEN YENİYE: ÜÇÜNCÜ BİR YOL MU ALTERNATİF SİYASETİN SONU MU? İNGİLİZ İŞÇİ PARTİSİ ÖRNEĞİ Üçkardeşler, Emre MA., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Lauren McLaren Eylül 1999 Bu çalışma İngiliz İşçi Partisinin ideoljik dönüşümü eleştirisel bir gözle incelemektedir. Partinin geleneksel ideolojisinin doğası ve temel boyutlarının kısa bir analizini takiben, partide 19901ı yıllarda, özellikle de Tony Blair döneminde, gerçekleştirilen kökten dönüşüm ayrıntılı olarak incelenmektedir. Bu çalışmaya göre yeni İşçi Partisi yeni-sağ politikaların ötesinde bir siyasi perspektif sunmamakta, aksine seçim başarısı, Muhafazakar Partinin popülaritesinin azaldığı bir dönemde, partinin yeni-sağ siyaset ile uzlaşmasında yatmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FROM OLD TO NEW: A THIRD WAY OR THE END OF ALTERNATIVE POLITICS? THE CASE OF THE BRITISH LABOUR PARTY Üçkardeşler, Emre MA., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Asst. Prof. Lauren McLaren August 1999 This thesis critically analyses the ideological transformation of the British Labour Party. Following an investigation of the nature and basic dimensions of party's conventional ideology, the main focus will be on the fundamental transformation that occurred in the mid 1990s under the leadership of Tony Blair. The thesis argues that contemporary Labour Party does not offer a political vision beyond the new-right, rather its electoral success lies in its reconciliation with the basics of Thatcherism in an era when the Conservative Party lost its popularity.