7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinin seçim vaatleri bağlamında incelenmesi
An analysis of electoral promises in the context of the June 7, 2015 and November 1, 2015 general parliamentary elections
- Tez No: 905823
- Danışmanlar: PROF. DR. SERPİL KARLIDAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Politik Halkla İlişkiler, İçerik Analizi, Seçim Beyannameleri, Medya Temsilleri, Sosyal Devlet, Political Public Relations, Content Analysis, Election Manifestos, Media Representations, Welfare State
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu tez çalışması, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde dört büyük partinin sosyal yardım programları ve medya yönetimi stratejilerinin seçmen davranışlarına yansımalarını incelemektedir. Çalışmanın amacı, sosyal yardımların seçim kampanyalarında nasıl bir araç olarak kullanıldığını ve bu stratejilerin seçmen üzerinde nasıl karşılık bulduğunu değerlendirmektir. Bu kapsamda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin seçim beyannameleri ve medya temsilleri karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Araştırma, partilerin sosyal yardım politikalarına verdikleri önemi ve özellikle AK Parti'nin bu alandaki belirgin rolünü gözler önüne sermektedir. Çalışmada, seçim kampanyalarında kullanılan medya stratejilerinin, partilerin sosyal yardım vaatlerinin seçmen tarafından nasıl algılandığı da ele alınmıştır. Sonuçlar, sosyal yardımların seçmen davranışlarına yönelik etkisinin yeterince araştırılmadığını işaret etmekte ve bu konunun gelecekte daha kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the reflections of social assistance programs and media management strategies of the four major political parties on voter behavior during the general elections held on June 7 and November 1, 2015. The aim of the study is to evaluate how social assistance was utilized as a tool in election campaigns and how these strategies resonated with voters. Within this scope, the election manifestos and media representations of the AK Party, CHP, MHP, and HDP were comparatively analyzed. The research highlights the emphasis placed on social assistance policies by the parties, particularly the prominent role of the AK Party in this area. The study also addresses how media strategies employed during election campaigns influenced voter perceptions of the parties' social assistance promises. The findings indicate that the relationship between social assistance and voter behavior has not been sufficiently studied, underscoring the need for more comprehensive research on this topic in the future.