Ege bölgesinde Tariş bünyesindeki bazı tarım ürünlerinde (kuru üzüm-pamuk) veri tabanı programları geliştirme üzerine çalışmalar
Studies on developing database programs for some agricultural products (raisin-cotton) of tari̇ş in eagean region
- Tez No: 90628
- Danışmanlar: PROF. DR. TEVFİK YOLTAŞ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Üzüm, Pamuk, Visuladbase, Veritabanı, Kalite Kriterleri, Grape, cotton, Visualdbases, quality criterion
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Adnan Menderes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 276
Özet
-Ill- oz EGE BÖLGESİNDE TARİŞ BÜNYESİNDEKİ BAZİ TARIM ÜRÜNLERİNDE (KURU ÜZÜM -PAMUK) VERİ TABANİ PROGRAMLARI GELİŞTİRME ÜZERİNE ÇALIŞMALAR ZEYLAN, EKİZOÖLU, Müge Doktora Tezi, Bahçe Bitkileri Anabilin» Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tevfik YOLTAŞ EylüLl 999 Bu çalışma Tariş ürünlerinde kalite kriterlerine dayalı bir veri tabanı oluşturmak için yapılmıştır. Bu amaçla Visualdbase 5.5 kullanılmıştır. Çıktıların rapor formunda yazıcıdan yazdırılmasına imkan sağlanarak, kullanıcı için oldukça önemli kolaylıklar ve esneklikler ile donatılmıştır. Kuru üzüm ve pamukta kalite kriterlerine ilişkin kullanıcıların çeşitli sorulara yanıt bulması, sorgulama menüleri ile sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
-IV- ABSTRACT STUDIES ON DEVELOPING DATABASE PROGRAMS FOR SOME AGRICULTURAL PRODUCTS (RAISIN-COTTON) OF TARİŞ IN EAGEAN REGION ZEYLAN, EKİZO?LU, Müge l*h. I). Thesis, Department of Horticulture Supervisor: Prof. Dr. Tevfik YOLTAŞ September, 1999 This study has been carried out to establish a database on quality criterion in products of Tariş. Visualdbase 5.5 was used for this purpose. Some important comfort and utilities have been supplied for the user by maintaining redirection of outputs to printer on report form. To figure out the answer of some questions of user in raisin and cotton search facilities were provided.