Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı il müdürlükleri için coğrafi bilgi sistemi tasarımı
Gis design for province directories of general directory of village services
- Tez No: 90627
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇETİN CÖMERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
- Anahtar Kelimeler: Köy Hizmetleri, Coğrafi Bilgi Sistemi, Veritabanlan, GIS (Geographical Information Systems), Databases, Uzaktan Algılama. VI, Köy Hizmetleri, GIS, Databases, Remote Sensing. vn
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET KHGM, ülkemizin kalkınmasında rol oynayan en önemli kurumlardan birisidir. Kurumun görev alanlarının çok geniş olması, kuruma önemli ölçüde yük getirmektedir. Bu tezde, kurumun yükünü hafifletmek, işleyişinde yaşanan sorunları en aza indirmek ve daha da önemlisi etkin ve sağlıklı yatırım kararlarının alınması ve hayata geçirilmesini sağlamak üzere, kurum için bir Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) tasarımı yapılmıştır. Bu amaçla, CBS'nin yanısıra kurumda bir de CBS ile birlikte çalışabilecek bağımsız bir Yönetim Bilgi Sistemi kurulması gerektiği sonucuna da varılmış ancak tezde YBS'nin öncelikli olmaması bakımından sadece CBS tasarımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY GIS Design for Province Directories of General Directory of Village Services General directory of village services, is one of the most important foundation of our country which plays effective roles in development of country. Various tasks of the office brings overcharge for the office works. In this thesis in order to lighten the office charges, decreasing the problems lived in office works and in order to provide effective investment decisions and for their application, a GIS design have been made. With the studies for the above purposes, it is concluded that a Managment Information System is also needed. But in this thesis only the GIS design have been made.