Her yönü ile italyan peynirleri
Talian cheeses in all aspects
  1. Tez No: 907641
  2. Yazar: ÖMER KERİM GÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN CANKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gıda Mühendisliği, Food Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mozzarella Peyniri, Burrata Peyniri, Parmesan Peyniri, Mozzarella Cheese, Burrata Cheese, Parmesan Cheese
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kayseri Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Organik Üretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada tüm dünyada yaygın tüketilen İtalyan peynirleri ele alınmıştır. Bu tez çalışmasında geniş bir literatür taraması yapılmış ve sonrasında bu bilgiler uygun başlıklar altında derlenmiştir. Bu çalışma ile yurt dışından ithal edilen bu peynirlerin üretim teknolojisinin ülkemizde bilinmesi ve üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla yerli ve yabancı yayınlar ve görsel/işitsel kaynaklar taranmış ve bilgiler derlenmiştir. Bunun yanında az da olsa bu peynirleri yerli olarak üreten Türk ustalar ile görüşülmüş onların deneyimleri de bu çalışmaya eklenmiştir. Çalışma kapsamında ele alınan peynirler kendi içinde yumuşak, yarı sert ve sert peynirler olarak ele alınmıştır. Her bir peynirin arka planı ve güncel üretim teknolojisi ile birlikte depolama ve ambalajlama şartları araştırılıp sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study focuses on Italian cheeses which are widely consumed all over the world. In this thesis, a wide literature review was made and then this information was compiled under appropriate headings. With this study, it is aimed to make the production technology of these cheeses imported from abroad known in our country and to popularize their production. For this purpose, local and foreign publications and audio/visual sources were scanned and information was compiled. In addition, Turkish masters who produce these cheeses locally were interviewed and their experiences were added to this study. The cheeses covered in the study are divided into soft, semi-hard and hard cheeses. The background and current production technology of each cheese, as well as storage and packaging conditions, have been researched and presented.