Niğde ili çevresindeki inşaat malzemelerinin beton üretiminde kullanımı, bu malzemelerden elde edilen betonların özelliklerinin ve optimal karışımlarının araştırılması
The usage of construction materials of Niğde and its vicinity in producing concrete searching properties of this concrete and determining the optimal mixture ratio
  1. Tez No: 90823
  2. Yazar: FATİH ÖZCAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ZARİFE HANMEHMETOVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Niğde. Pomza. Perlit Yapı Malzemeleri.Hafif Beton. Ocak, Niğde. Pumice. Perlitte. Construction Materials. Light Concrete. Quary
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalışmada, Niğde bölgesindeki yapı malzemeleri ile üretilen betonlar ve bu betonların özellikleri incelenmiştir. Tez çalışmasının bir bölümü D.P.T. tarafından desteklenen 98 K 122430 no.' lu proje çalışmaları çerçevesinde yürütülmüştür. Bu araştırmaların çerçevesinde, Niğde ilinde hazır beton üreten fabrikalarda kullanılan malzemeler ile üretilen betonların özelliklerini karşılaştırmak amacı ile, yeni kullanıma açılan ocaklardan alınan malzemeler ile yapılan betonların özellikleri araştırılmıştır. Aynı zamanda, Niğde bölgesindeki hafif beton malzemeleri olan pomza ve perlitin, beton üretiminde kullanım imkanları da bu araştırmanın kapsamına girmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, concrete produced with construction materials araund Niğde and the properties of this concrete have been innestigeted. Some part of this concrete have been carried out by the D.P.T. with 98 K 122430 numbered project. With in this frame work of the features of concrete made of construction materials taken from quary which has been newly started explaiting has been studied to compare the properties of concretes produced with the materials allready by the ready - concrete factories in Niğde. In addition, aplication areas of pumice and perlitte known as light concrete materials in the region of Niğde, are included in the research.