Between tradition and transition: The transformation of masculine identity among Pakistani migrants in Istanbul
Gelenek ve geçiş arasında: İstanbul'daki Pakistanlı göçmenler arasında eril kimliğin dönüşümü
  1. Tez No: 908550
  2. Yazar: AMNA JAMIL AHMED
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEN EZGİ ÜSTÜBİCİ ÖNAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Cinsiyet, Pakistan, Erkeklik, Aidiyet, Özlemler, Aile, Migration, Gender, Pakistan, Masculinity, Belonging, Aspirations, Family
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Koç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Güney Asyalı göçmen deneyimi, ABD, Avrupa ve BAE'de sömürgecilik dönemi sonrası ve 11 Eylül sonrası dönem bağlamında yoğun bir şekilde araştırıldı. Önceki araştırmalar onların göçmen işçi olarak deneyimlerini araştırmış olsa da, göçün bu ulusötesi bağlamlar dışında, eril kimlikleri nasıl yeniden şekillendirdiğine dair sınırlı bir araştırma mevcut. Bu çalışma, İstanbul'u transit veya kalıcı bir destinasyon olarak kullanan Pakistanlı erkeklerin deneyimlerini incelemektedir. Niteliksel bir yaklaşımla araştırma, sosyoekonomik dinamiklerin ve kültürel anlatıların Pakistanlı göçmen erkeklerin yolculuklarını ve eril kimlik anlayışlarını zaman içinde nasıl etkilediğini analiz ediyor. Yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla erkeklerin göç öncesi, göç sırasında ve sonrasındaki erkeklik algılarını ve kaçakçılık ağlarının ve topluluğun rollerinin; ve ulusötesi ilişkilerin toplumsal cinsiyet rolleri üzerindeki etkisini inceliyor. Bu araştırma, (geçici) göç ortamlarında eril kimliğin akışkanlığını vurgulayarak, İstanbul'daki Pakistanlı erkeklerin aidiyet duygularını, kişisel arzuları ve ailevi yükümlülükleriyle ilgili geleneksel cinsiyet normlarının; kendi anlayışlarına meydan okuyan veya yeniden onaylayan şekillerde nasıl (yeniden) müzakere ettiklerini ortaya koyarak, daha geniş bir alan olan toplumsal cinsiyet ve göç çalışmalarına katkıda bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The South Asian migrant experience has been heavily researched in a post-colonial, and post-9/11, context in the U.S., Europe, and UAE. While previous scholarship has investigated their experiences as labor migrants, there continues to be limited research on how migration reshapes masculine identities outside of these transnational contexts. This study investigates the experiences of Pakistani men utilizing Istanbul as a transit or permanent destination. Through a qualitative approach, the research analyzes how socioeconomic dynamics and cultural narratives influence Pakistani migrant men's journeys and their sense of masculine identities over time. Through semi-structured interviews, it examines men's masculine perceptions before, during, and after migration; the roles of smuggling networks and community; and the impact of transnational relationships on gender roles. This research contributes to the larger field of gender and migration studies by highlighting the fluidity of masculine identity in (transitory) migration settings, revealing how Pakistani men in Istanbul (re) negotiate their sense of belonging in ways that challenge, or reaffirm, their understanding of traditional gender norms concerning their personal desires and familial obligations.