Ripple free deadbeat control of sampled-data systems
Dalgacıksız sıfıra dönümlü denetim kuralı
  1. Tez No: 9300
  2. Yazar: ERKAN ÜNAL MUMCUOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. M. EROL SEZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çok Değişkenli Sistemler, Örnekleme- Tutma Sistemleri, Dal gacıksız Sıfıra Dönümlü Denetim, İzleme Problemi, Durağanlaştırma problemi, Genelleş tirilmiş Bilgi Örnekleme- Tutma Fonksiyonları, Farklı Sıklıkta Çıkış Denetleyicileri, Multivariate Systems, Sampled-Data Systems, Ripple- Free Deadbeat Control, Tracking, Regulation, Generalized Sampled-Data Hold Functions, Multirate- Output Controllers. IV
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu tezde, durum uzayında tanımlanmış, doğrusal, çok değişkenli örneklenmiş sistem lerin dalgacıksız sıfıra dönümlü denetim problemi araştırılmıştır. Sıfıra dönümlü ve dalgacıksız sıfıra dönümlü izleme ve düzenleme amaçlı denetleyicilere ilişkin varolan sonuçlar sadece değişmez durum geri beslemeli ya da zamanda ayrık dinamik çıkıştan geribeslemeli denetim yapıları için elde edilmiştir. Bu tezde ise problem iki yeni bilgi örnekleme denetleyici sistemi kullanılarak analiz edilmiştir. Bu yöntemler, genelleştirilmiş bilgi örnekleme-tutma fonksiyonları ve farklı sıklıkta çıkış örnekleyici denetleyicilerdir. Teoremlerde verilen gerek ve yeter çözüm koşulları hem zaman hem de frekans tanım bölgelerinde açık döngü sistem değişmezleri türünden ifade edilmiştir. Özel durumlar ise teoremlerin sonuçlarında incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we consider the ripple-free deadbeat control problem for linear, multivari- able sampled-data systems represented by state-space models. Existing results concern ing the deadbeat/ripple-free deadbeat regulation and tracking problems are based on controller configurations of either constant state-feedback or discrete dynamic output feedback. In the thesis, the problem is analyzed for two new sampled-data controllers, namely, generalized sampled-data hold functions and multirate-output controllers. Some necessary and sufficient solvability conditions for the problem are stated by theorems in time-domain and frequency domain in terms of the open-loop system parameters. Sev eral special cases are also considered as corollaries.