An Automatic control system for electric discharge machining
Elektriksel kıvılcımla aşındırma için otomatik kontrol sistemi
  1. Tez No: 93027
  2. Yazar: MOHD. ADHAM ALTARJUMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MİRZAHAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektriksel kıvılcım aşındırma, bilgisayarlı kontrol, veri toplama. IV, Electric discharge machining, Computer control, Data acquisition. Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
oz ELEKTRİKSEL KIVILCIMLA AŞINDIRMA İÇİN OTOMATİK KONTROL SİSTEMİ Altarjuman, Mohd. Adham Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mirzahan Hızal Mayıs 2000, 83 sayfa Bu tezde ilk olarak otomasyon konusunun ekonomisi, tasarım ve fabrikasyon düşünceleri ve ikili değişkenler ve mantıksal sentezi konulan açıklanmıştır. Bilgisayarların süreç kontrolde kullanımı ve bilgisayarlı kontrol sistemlerinin bazı uygulamaları araştırılmıştır. Veri toplama prensipleri, algılayıcılar, işaret düzenleyicileri, veri toplama kartları ve yazılımları açıklanmıştır. Sistemimiz, Elektriksel kıvılcımla aşındırmanın (EDM) konulan da verilmiştir. EDM için veri toplama kartlan ve analog çıkışlı kartlarla bir kontrol sistemi tasarlanmıştır.Kullamcı arayüzü için bir bilgisayar yazılımı yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN AUTOMATIC CONTROL SYSTEM FOR ELECTRIC DISCHARGE MACHINING Altarjuman, Mohd. Adham M.S., Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mirzahan Hizal May 2000, 83 pages In this thesis, first, the concept of automation was introduced, its economics, design and fabrication considerations, and the concepts of binary variables and logical synthesis were explained. The usage of computers in process control, and some applications of computer control systems were investigated. Principles of data acquisition, transducers, signal conditioners, data acquisition boards and software were explained. The concepts of electric discharge machining EDM, our system, were also introduced. A control system for the EDM was designed using data acquisition and analog output boards. A computer program was written for the user interface.