A Web-based source code browier for pascal
Pascal için web tabanlı kaynak kod tarayıcısı
- Tez No: 93034
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİT OĞUZTÜZÜN, DOÇ. DR. CEM BOZŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: software reverse engineering, program comprehension, source code browser, Pascal. IV
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
öz PASCAL İÇİN WEB TABANLI KAYNAK KOD TARAYICISI Adak, Mehmet Bülent Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Halit Oğuztüzün Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Cem Bozşahin Kasım 2000, 65 sayfa Program anlama yazılım mühendisliğinde özellikle de tersine mühendislik sahasında önemli bir alandır. Bu tez çalışması ile Pascal programlama dilinde yazılmış programların anlaşılabilmesi için bir araç desteğinin sağlanması amaçlanmıştır. Standart Pascal'ın yanısıra Turbo Pascal ve VAX Pascal'da yazılan programlar araç tarafından desteklenmektedir. Araç iki uygulamadan oluşmaktadır. Aynştıncı uygulaması kaynak kodu sözdizimsel bakımdan analiz etmekte ve kaynak kodun yardımlı metin versiyonunu, soyut sözdizim ağacını ve sembol tablosunu üretmektedir. Tarayıcı uygulaması ise kullanıcının bir Web arayüzü ile kaynak kod üzerinde tarama işlemi yapmasınaolanak vermektedir. Ayrıca kullanıcı programın modüler yapısını görebilmekte, çapraz-referans-benzeri sorgular oluşturabilmekte ve yorum ekleyebilmektedir. Anahtar Kelimeler : yazılım tersine mühendisliği, program anlama, kaynak kodu tarayıcısı, Pascal. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A WEB-BASED SOURCE CODE BROWSER FOR PASCAL Adak, Mehmet Bülent M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Halit Oğuztüzün Co-Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Cem Bozşahin November 2000, 65 pages Program comprehension is an important area in the field of software engineering, particularly reverse engineering. The aim of this thesis is to provide tool support for the comprehension of Pascal programs. Standard Pascal as well as Turbo Pascal and VAX Pascal are covered. The tool consists of two applications: The parser application syntactically analyzes the source code, and produces its hypertext version, an abstract syntax tree and the symbol table. The browser application enables the user to browse the source through a Web interface. The user can view the modular structure of the program, pose cross- reference-like queries and attach comments. m