Problems faced by foreign contractors working in Turkey
Türkiye'de çalışan yabancı müteahhitlerin karşılaştıkları sorunlar
  1. Tez No: 93088
  2. Yazar: SİBEL ÖNEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası Müteahhitlik, Yabancı Müteahhitlerin Problemleri, Türk İnşaat Sektörü iv ise ıteEKÖĞRCTteî wrnmM, International Construction, Problems of Foreign Contractors, Turkish Construction Sector
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
oz TÜRKİYE'DE ÇALIŞAN YABANCI MÜTEAHHİTLERİN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR ÖNEN, Sibel Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Mayıs 2000, 161 sayfa Bu tez çalışması geçmişte Türkiye'de çalışmış ya da halen Türkiye'de çalışmakta olan yabancı müteahhit firmalarının karşılaştıkları problemleri irdelemeye ve demografik özelliklerini ortaya çıkarmaya yöneliktir. Yabancı müteahhit firmalara uygulanmak üzere hazırlanan bir anket çalışması ile veri toplanması hedeflenmiştir. Bu tez çalışması kapsamında, Türkiye pazarının ve Türk inşaat sektörünün gelişimi, mevcut durumu ve beklentilere ait bilgiler ile Türkiye'deki çalışma şartları değerlendirilmiştir. Toplanan verilerin ışığında, genel olarak Türkiye'de iş yapan yabancı müteahhit firmaların profillerinin çizilmesi, yabancı müteahhitleri Türkiye'de çalışmaya çeken nedenlerin ve karşılaşılan problemlerin saptanması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROBLEMS FACED BY FOREIGN CONTRACTORS WORKING IN TURKEY ÖNEN, Sibel M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Talat BİRGÖNÜL May 2000, 161 pages This thesis aims to analyse and evaluate the problems faced by the foreign contractors that had worked or have been working in Turkey and also to outline demographic characteristics of them. To achieve this objective, a questionnaire has been prepared to obtain data from the foreign contractors. Within the context of this research, the history, current situation and expectations for the Turkish overall market and construction sector and the conditions for working in Turkey are introduced. Also, in the light of the collected data, general company profiles are set, the factors that forced the foreign contractors to work abroad and problems faced by them while working in Turkey are examined.